1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580506 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2260021

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
Nisse på Mon or: eller så här: Timrå måste ta 6 poäng mer än Brynäs och/eller Malmö för att undvika kval. På 31 omgångar. Vinner man hängmatchen räcker det med 3 poäng mer - e n seger - för att ta sig förbi.

Det här blir tufft, men inte faen är det omöjligt. Vi ligger alltså 5 poäng från säker mark med en match mindre spelad spelad, och då har vi haft en förlustsvit som utgjorde 12/21 omgångar.

Tror inte att det byts osäkra kalsonger oftare i timrålägret än i malmö-/brynäsditot för tillfället.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
Bragd-Birger: Vill man krydda till det lite extra kring den där hängmatchen så spelas den faktiskt på torsdag, mot just MIF. Den skulle ha spelats i september egentligen.

Vi kommer så klart fortsätta att släpa en match bakom både BIF/MIF, men sen möter vi faktiskt Malmö en gång till den 21/12. Borta den gången, i en riktig "hängmatch" (i ordets rätta bemärkelse) då inga andra matcher spelas samtidigt. Fortsatt eftersläpning jämfört med MIF, men inte jämfört med Brynäs.

Rafflande! Möjligheten finns således att plocka in sex poäng på Malmö redan före jul, och då kommer vi fortfarande ha en match i handen jämfört med dem. Sen är ju frågan om psyket skulle klara av att vara jagade i en halv grundserie? Mitt eget psyke skulle logga ut fullständigt i alla fall.

Nä, vi får ta det lite lugnt med tabellkollandet och fokusera på vårat. Plocka våra poäng, sen får vi se hur långt det räcker. Brynäs blir hyllade ena matchen, för att förlora nästa. Det är inte hugget i sten att BIF/MIF är de lag vi kommer tampas med resten av grundserien utan det kan komma att skifta även där. LHC har nog inte torskat färdigt heller. Och tänk om DIF börjar klättra också, från ingenstans.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg: förra säsongen hade Malmö 15 poäng efter 21 spelade matcher. 27 efter 26 (halva serien dvs) och sen 67 efter 52. Klart som fan att man inte kan jämföra en säsong rakt av med den andra, men lärdomen är att inget avgörs såhär tidigt.

Allt kan fortfarande hända, men vi kommer behöva MINST 40 poäng ytterligare som det ser ut just nu. Om jag nu räknat rätt så skulle BIF/MIF med deras nuvarande poängtempo stanna på 59 poäng vardera efter 52 spelade. 60 poäng är ett riktmärke att sträva mot i alla fall.
Låst ämne