1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577902 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2260673

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
FH - avdammad: ja, det verkar ju som sagt ha hänt något under uppehållet. Varenda spelare (ok, något undantag dårå) ser ut att jobba stenhårt för varandra och enligt plan.
För någon månad sen gick man ju nästan och väntade på att Hanzl t ex skulle kasta in handduken och söka sig bort. Nu sliter han som ett djur där ute, inte minst i defensiven.
För jävla mysigt att se.

Det är tydligt också hur mycket självförtroende spelar in. Tycker att det är en markant skillnad i spelet i egen zon fram till och efter djurgårdsmatchen. Den matchen vann man på anfallsspelet, i kombination med ett uselt djurgårdsförsvar - men man hamnade väldigt lätt på hälarna i egen zon och spelade 5-5 BP på ett provocerande passivt sätt. Precis som man gjort hela vägen fram till den matchen.
Detta slutade man med i matchen efteråt mot Oskars. Plötsligt började man sätta hård press på puckföraren även i försvarszonen. Därmed fick man kortare anfall emot sig, och kunde komma i fler flygande anfall själva mot ett mindre organiserat försvar.
Helt enkelt: man började spela försvarsspel på SHL-vis.
Självförtroende -> nu-tar-vi-för-oss-mentalitet.

Sen bidrog det också att man särade på Zajje och Lalle. Experimentet med dom två ihop var obegripligt, och får väl föras in på hål-i-huvudet-kontot.
Att sen Erixon höjt sig ungefär 200% efter uppehållet spelar också kraftigt in, och det är väl inte omöjligt att det hänger ihop med ett allmänt omtag i hur man ska agera defensivt.
Nu är han en defensiv klippa, endast överträffad av El Sheriffo. Han och Lalle klockade in på närmare halvtimmen igår, och det bör vi ha med oss när vi kritiserar den onödiga utvisningen som föranledde slutsekundskvitteringen. Ge honom en rejäl klapp på axeln för ett grymt dagsverke, inte skit för enstaka misstag.

Långtidsskador på Didde och Albin är klart oroande. Nu måste Nubben agera. Vågar inte ens tänka på hur en ytterligare skada på Svensson eller Erixon skulle påverka i dagsläget.
Borde inte vara supersvårt att hitta en acceptabel lösning, på kort eller längre sikt, på den positionen. Någon som spelar enkelt, känner sig obekväm på fel sida blå, och som har lite fysik att slänga in. Det går väl att lösa, Nubben?

Framåt har vi det vi har, och även om man så klart vill ha in lite mer offensiv spets är det inte riktigt samma sparka alla!-feeling nu som för någon månad sen. Jag vill byta ut Alvarez mot någon som motsvarar det man betalar för, och jag börjar tycka att vi har ett litet delikat problem med vår kapten. Blomman överträffar honom som center, och han petar inte ens en - så här långt - stabbig Lundin. Och i 4e har vi Madsen, med Boyce som reservcenter om det kniper.
Nja. Har svårt att hitta en lämplig plats och roll för Liljewall som han kan göra bättre än befintliga alternativ.
Tyvärr, för han verkar i övrigt vara en kanonsnubbe att ha i sitt lag.

Jaja. Hursom trivs man väldigt bra numer dagen efter match. Folk förundrar sig och fattar inte vad som tagit åt Timrå. Brynäsare, djurgårdare och malmöiter flackar med blicken när man vill snacka tabell och kommande matcher.
Så lät det inte för någon månad sen. (Eller ok, brynäsaren på jobbet har väl haft en strykrädd-hund-aura kring sig dom senaste åren.)

Hockeylivet i SHL är helt enkelt mysigt just nu. Och då ska man passa på att njuta. Vi vet alla att brunt kommer efter rödvitt, lika säkert som att bakfyllan kommer efter backanalen. Men det tar vi då. Nu kollar vi tabell, highlights och taggar inför morgondagen. Då jävlar blir det match!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
Har kommit till insikt som Brynäsare att istället för att "bäva" Timrås poängplockande de senaste matcherna borde man vi kanske se det från den ljusa sidan. Det sista laget Brynäs vill ha i ett kval måste väl ändå vara just Timrå? Ni skulle spela helt utan press och med ett stabilt facit mot oss i ryggen! Dessutom ser iallfall jag mycket hellre att lag som LHC eller Malmö ryker före er!
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
Bragd-Birger: Ett lån på back i några matcher skulle vara bra, jag har inte sett så mycket allsvenskan i år men ifjol tyckte jag Hasa gjorde bra ifrån sig.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2021-11-30
Bragd-Birger: bra analys, som vanligt! Liljegren in och Alvarez ut känns som den bästa kortsiktiga lösningen. Det jag har sett utav Liljegren så har han en bra arbetsmoral iaf. Sen kan ju han också behöva växa in i SHLkostymen.
Låst ämne