1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581771 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2267548

Sv: Apropå nånting...
lungan: Det enklaste och snabbaste sättet att ta fler poäng är ett bättre defensivt spel. Linköping som ligger på slutspelsplats har tex 37 inspelade poäng mot våra 26p med 2 fler spelade matcher.

De har gjort 67 mål framåt och släppt in 76 mål som vi kan jämföra med våra 63 mål framåt och hemska 93 insläppta !!! (på 2 färre spelade matcher).

Om vi ska klara oss kvar i SHL så måste alltså det defensiva spelet förbättras rejält. Ante är ansvarig för defensiven, Freddan är huvudansvarig och frågan är om de tillsammans kan "sätta försvarsspelet"

Även om Nubben värvar in en toppback som förstärkning så tvivlar jag på att de har komptensen för att få ihop det men jag hoppas innerligt att jag har fel.

Det är upp till bevis nu, inga ursäkter, bara resultat som gäller!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Matsg: vi hade kunnat dra av 10-15 baklänges mål på oss om Freddan slutade med att plocka målvakten i tid och otid
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Matsg: Skickliga backar är tyvärr en bristvara. De som finns hålls hårt i utav storlagen. Känner lite att vi alltid fått leftovers. De flesta backar är tyvärr rätt så långsamma och den vanligaste typen av back. Det finns några få riktigt snabba backar, men de är tagna som sagt. Så alternativen man har är backar som kompenserar med smartness att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle eller fysiskt för att inge respekt hos motståndarna. Känns inte som vi något av detta förutom Per Svensson och kanske Westerlund. Zajac och LaLeggia känns inte som backar man vill ha som nykomling, utan de behöver tid och rätt förutsättningar för att briljera. Hade hellre sett rejäla och fysiska backar än de som kanske kan göra poäng framåt. Får vi stopp på motståndarna innan de passerar blålinjen så har vi en drös forwards som kan snappa upp pucken och skapa framåt ändå. Strömberg känns rejält osäker för hela säsongen, kanske kommer han tillbaka till våren, men hur många % max kapacitet ligger han på då, 80%? Nja det där var lite utav en flopp tyvärr, men såklart svårt att veta att skadan skulle vara så besvärlig på förhand.
Kommentera