1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581768 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2267556

Sv: Apropå nånting...
Matsg: Skickliga backar är tyvärr en bristvara. De som finns hålls hårt i utav storlagen. Känner lite att vi alltid fått leftovers. De flesta backar är tyvärr rätt så långsamma och den vanligaste typen av back. Det finns några få riktigt snabba backar, men de är tagna som sagt. Så alternativen man har är backar som kompenserar med smartness att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle eller fysiskt för att inge respekt hos motståndarna. Känns inte som vi något av detta förutom Per Svensson och kanske Westerlund. Zajac och LaLeggia känns inte som backar man vill ha som nykomling, utan de behöver tid och rätt förutsättningar för att briljera. Hade hellre sett rejäla och fysiska backar än de som kanske kan göra poäng framåt. Får vi stopp på motståndarna innan de passerar blålinjen så har vi en drös forwards som kan snappa upp pucken och skapa framåt ändå. Strömberg känns rejält osäker för hela säsongen, kanske kommer han tillbaka till våren, men hur många % max kapacitet ligger han på då, 80%? Nja det där var lite utav en flopp tyvärr, men såklart svårt att veta att skadan skulle vara så besvärlig på förhand.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
thorwald: Jag gillar Laleggia som ligger på delad andra plats med Hanzl i vår interna poängliga och 3:a i SHLs back poängliga. Har en speltid på 23;46 vilket är näst högst av alla SHL backar! Tycker han har en mycket bra speluppfattning.

Synd att det tog Ante och Freddan 10 omgångar innan de förstod att han inte skulle spela tillsammans med sin vän Zajac då de båda är offensivt lagda. Men vad kan man begära av en coach på SHL nivå?

Zajac som var riktigt bra i Oskarshamn och ligger tvåa i vår interna poängliga för backar just före Skägget behöver en bra defensiv back brevid sig och där har Bohm tyvärr varit en flopp i mina ögon.

Vår sheriff Skägget mycket bra defensivt och gör även poäng. Lagkapten Tim Erixon har ett riktigt bra skott och är en bra back som glimtvis visat vad han kan.

Westerlund är statiskt sett jämbördig med Bohm där båda har en klart lägre speltid än de övriga backarna. Carlsson har inte spelat så mycket men har haft det jobbigt.

Helt klart behöver vi värva in en toppback speciellt som Didde nu är borta på obestämd tid. Vårt hopp står till Nubben.
Kommentera