1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581120 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2269409

Sv: Apropå nånting...
Kongo: Dock tror jag inte att såna förändringar ska göras nu. Det är försent alt. för tidigt. De skulle gjorts innan säsongen, vi skulle bytt tränare för länge sedan. Som senast några matcher in i förluststreaken. Nu är det försent, vi kommer inte undvika kval. Då tycker jag faktiskt att is i magen kan vara bra. Ska ett tränarbyte ske den här säsongen så ska det göras om allt havererar fullständigt, då måste nåt ske. Hittills är mitt omdöme att det här laget har goda möjligheter i kval mot DIF och då tror jag att vi ska vänta med hela havet stormar
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Min uppfattning är att man ska byta tränare när det finns sakliga skäl för det, och när man bedömer att resultaten kommer att bli bättre med en annan tränare. Sakliga skäl kan vara att spelartruppen saknar förtroende, att tränaren inte har rätt motivation (”bensinen är slut”, citat Peo) eller att tränaren brister i kunskap/förmåga. Jag kan även tänka mig att man kan göra det som en sista desperat åtgärd för att få in ny energi.

Som utomstående betraktare (och naturligtvis supporter) så ser jag inte att något av ovanstående skäl skulle vara uppfyllt för TIK:s del. Jag är dock ödmjuk inför att jag är just en utomstående betraktare som inte har en tillräckligt god lägesbild för att kunna veta säkert.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Jag tror faktiskt att man kan byta bort en tränare (läs Freddan) och ta in en bra erfaren assisterande till Ante. Denne ska veta om förutsättningarna att vara assisterande och kanske inte vill vara huvudtränare, typ en Dahlén eller liknande.
Kommentera