1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581612 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2269426

Sv: Apropå nånting...
Hassan: ibland är det inte svårare än att titta på resultaten. Laget kommer med största sannolikhet missa det på förhand uppsatta målet och har en sinnessjuk förlust-streak i bagaget. Redan där hade nog många lag bytt tränare. Sen kan det finnas andra anledningar till att man inte byter. Vi kanske inte har råd, det kanske inte finns en lämplig ersättare osv.

Det är ju orimligt att bara gilla läget eftersom vi var tippade i botten och hade sämst förutsättningar att lyckas när detta var tydligt för alla från början, att det skulle krävas en överprestation för att klara sig kvar. DET är förutsättningen. Nåt ”vi är där vi är för att vi borde vara där och det är logiskt” är ju bara löjligt, gränsar till självskadebeteende. Man kan ju inte krampaktigt hålla kvar vid en lösning som inte fungerar bara för att det är osäkert om en annan lösning kommer att bli bättre. Det kan ju inte bli mycket sämre men om man inte gör en förändring så får man aldrig veta?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Olle: Jag säger inte att man inte kan/ska göra en förändring och det kan innebära att byta tränare, absolut.

Det jag vänder mig emot är att många härinne ser ett tränarbyte som den enda lösningen på det enda som då felar. Så fort vi förlorat går ju folk upp i falsett om att byta tränare (och skeppa Alvarez). Det får man såklart tycka. Jag kommer dock med en dåres envishet hävda att det inte är så enkelt.

Mitt exempel med Man U kanske var dåligt men jag har inte heller någon koll på fotboll mer än att den förlorade sin själ någon gång i mitten på 90-talet
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: Om du bara tittar på resultatet så tar du ett ogrundat beslut. Du behöver inhämta information och göra en analys. Tänk vad mycket mer du, jag och de flesta andra skulle veta om vi fick följa laget nära i en vecka, ha samtal med spelare och ledare osv.
Kommentera