1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582254 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2269433

Sv: Apropå nånting...
Olle: Jag säger inte att man inte kan/ska göra en förändring och det kan innebära att byta tränare, absolut.

Det jag vänder mig emot är att många härinne ser ett tränarbyte som den enda lösningen på det enda som då felar. Så fort vi förlorat går ju folk upp i falsett om att byta tränare (och skeppa Alvarez). Det får man såklart tycka. Jag kommer dock med en dåres envishet hävda att det inte är så enkelt.

Mitt exempel med Man U kanske var dåligt men jag har inte heller någon koll på fotboll mer än att den förlorade sin själ någon gång i mitten på 90-talet
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Hassan: jag lägger ingen värdering i din supporterfilosofi, det är upp till var och en tycker jag. Men det blir skevt att diskutera förändringar i föreningen eller truppen om supporterskapet är villkorslöst till den grad att det inte spelar någon roll om man vinner eller förlorar? Åtminstone om man diskuterar med supportrar som skulle hata att förlora lika mycket mot Brunflo som mot Florida Panthers 😅.

Ett tränarbyte är inte den enda förändringen som skulle behövas i Timrå. Förmodligen är alla nödvändiga förändringar helt orealistiska att hoppas på. Men vi behöver inte sparka alla tränare och alla spelare som underpresterar och vinna på lotto osv. osv. Vi behöver bara en förändring som lyfter huvudet över vattenytan. Tror det är billigare att ersätta Freddan än 4 backar, 1 målvakt och 3 forwards. Klarar man sig bara kvar denna säsong, om så än med 1 ynka poängs marginal, då kan vi bygga vidare. Åker vi ur, som sist, då får vi börja om och bygga om och det vore extremt frustrerande för rent naturligt och realistiskt är det inte vi som ska ha den där SHL-platsen, det finns klubbar som flåsar oss i nacken som på bättre grunder kan argumentera för att dom borde vara i SHL istället för oss. Förra gången släppte vi upp en klubb som inte har ett skit i SHL att göra. Tror inte det blir enklare för oss nästa gång när vi släpper upp en klubb som kan bygga vidare på framgångarna betydligt bättre än vad vi kan.

Alla är olika men personligen tänker jag inte försöka släcka en majbrasa med tusenlappar när nubben står bredvid med en brandsläckare som KAN fungera men han är ovillig att trycka på knappen. (På tal om tveksamma liknelser 😅)
Kommentera