1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580641 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2274978

Sv: Apropå nånting...
Här är tabellen från 10 november(uppehållet) och framåt. Baserat på snittpoäng per match ligger vi på en fin fjärdeplats.

Frågan att ställa är: Har vi nu haft vår formtopp och kommer återgå till bottenfiske igen, eller var de första 17 matcherna en försenad försäsong och vår prestation sett till de senaste 12 matcherna är vår faktiska nivå...

Man kan gräva djupare för att få svar på detta.
Jag orkar inte återge alla "slutsatser" här, så jag råder alla statistikintresserade att själva göra jämförelser mellan del 1 av säsongen (15 september-10 november) och del 2 (10 november-dagens datum), och kika lite på skillnaderna mellan Corsi, skott i skottsektorn (off och def) Special teams, Blockade skott, PDO etc etc.

Vissa saker har vi förbättrat kraftigt, andra saker är fortsatt kassa. Det som jag reagerar mest på är förhållande skott i skottsektorn (SS) offwnsivt och defensivt. Vi har förvisso blivit tightare i egen zon när det gäller detta (dock fortsatt kassa på att täcka skott, måste förbättras!) men är sämst gällande detta i offensiv zon.
Min tes är att vi har haft en god poängskörd senaste tiden tack vare hög effektivitet och bra PP, men att vi verkligen måste få upp skottvolymen i offensiven. Vi kan inte leva på 12%s skotteffektivtet resten av säsongen liksom.

Blev lite spretigt nu, men ni fattar vad jag menar.
Uppladdat:

450x300-tabellpng_1.pngtabellpng_1.png

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Håkkybåkky: Kollar man på matcherna är det rätt tydligt att det är få som vågar dra iväg skott och hellre söker ett extra pass som oftast inte resulterar i något. VI har en kille som skjuter mycket och det är Ty Rattie, annars är det rätt skralt. 111 skott har han fått iväg och den som skjutit näst mest är LaLeggia på 74. Annars har de flesta forwards kring 50 skott eller under, dvs mindre än två per match.
Kommentera