1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581248 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2274974

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Är vi verkligen starka defensivt dock? släppt in 11 mål på två matcher mot Malmö och 6 mål mot Oskarshamn senast. Tycker fortfarande det där med att "sätta försvarsspelet" verkar bero på dagsformen mycket. Och Johansson har stått två av dessa matcher, så går inte lasta Rajaniemi heller. Jag hade gärna köpt det du säger om vi varit Skellefteå eller Luleå defensivt och har bara svårt med produktionen lite, men njaa inte riktigt där va..

Personligen hade jag nog bänkat några av "glidarna" vi har till forwards. De skapar en dålig kultur när de är motvilliga till backcheck. Har några snubbar som står redo på blå och väntar på att 2 pers ska lösa defensiven, det måste bort. Förutom Alvarez är jag är ganska besviken på en sån som Lööke i hemjobbet. Men bra vi kunde skeppa Olofsson till Löven.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
thorwald: Så pass starka att klarat av att väcka liv i säsongen och plockat 23 av våra 31 poäng över de 12 senaste matcherna. Vi är ett bottenlag och ingen trodde väl något annat inför säsongen. Hade detta varit en trivsam resa med en jämn och fin prestation från omgång ett och framåt hade vi inte legat där vi ligger i tabellen, då hade vi varit Skellefteå. Där räknar jag bort Luleå med tanke på hur svagt de inledde serien.

Sen är det ju som du säger, att vi har forwards vars signum inte är att sortera och göra rätt saker i egen zon. Det måste bort, vilket man ökar sannolikheten för genom att äga mer av spelet. Där har vi ett problem i att Alvarez och Löökes center Albin Lundin inte alls hittat rätt, och ett ännu större problem i att vi måste spela honom så pass mycket i brist på konkurrens. Sen tycker jag att den kedjan varit bättre under de senaste matcherna, poängen har börjat trilla in också.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
thorwald: Å andra sidan har inte haft med defensivt starke Didde förrän nu.
Man kan ju nästan räkna in Didde som en "under säsongen"-värvning då vi inte haft tillgång till han tidigare.
Med Didde in istället för Bohm på sex backar ser det ändå rätt skapligt ut.
En bra andrecenter samt en stabil matchvinnande målvakt skulle jag vilja att vi lägger slantarna på.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Här är tabellen från 10 november(uppehållet) och framåt. Baserat på snittpoäng per match ligger vi på en fin fjärdeplats.

Frågan att ställa är: Har vi nu haft vår formtopp och kommer återgå till bottenfiske igen, eller var de första 17 matcherna en försenad försäsong och vår prestation sett till de senaste 12 matcherna är vår faktiska nivå...

Man kan gräva djupare för att få svar på detta.
Jag orkar inte återge alla "slutsatser" här, så jag råder alla statistikintresserade att själva göra jämförelser mellan del 1 av säsongen (15 september-10 november) och del 2 (10 november-dagens datum), och kika lite på skillnaderna mellan Corsi, skott i skottsektorn (off och def) Special teams, Blockade skott, PDO etc etc.

Vissa saker har vi förbättrat kraftigt, andra saker är fortsatt kassa. Det som jag reagerar mest på är förhållande skott i skottsektorn (SS) offwnsivt och defensivt. Vi har förvisso blivit tightare i egen zon när det gäller detta (dock fortsatt kassa på att täcka skott, måste förbättras!) men är sämst gällande detta i offensiv zon.
Min tes är att vi har haft en god poängskörd senaste tiden tack vare hög effektivitet och bra PP, men att vi verkligen måste få upp skottvolymen i offensiven. Vi kan inte leva på 12%s skotteffektivtet resten av säsongen liksom.

Blev lite spretigt nu, men ni fattar vad jag menar.
Uppladdat:

450x300-tabellpng_1.pngtabellpng_1.png

Kommentera