1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581163 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2274947

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Leker vi med tanken att Nubben skulle vilja bli av med Bohm så finns det framförallt två saker han skulle kunna sälja Bohms tjänster med:

1. Han är skadefri.
2. Han är en erfaren slutspelsback.

Bohm har FBK som moderklubb och i just Färjestad spelar en viss Jens Westin. Eller spelar och spelar, han är skadad. Men han är en spelare vi väldigt gärna får hem en vacker dag, och just nu siktar FBK på att gå långt i ett slutspel.

Vi har inget behov av Bohm, och FBK har just nu ingen användning av Westin (vet ingenting om hans skadestatus dock). Lite dåraktigt på kort sikt i och med att vi med avsikt gör oss korta rent numerärt, men Westin vore en dröm att få in inför nästa år. Detta omöjliggörs dock av att även han har kontrakt i ett år till (precis som Bohm). Det hade kunnat vara en lösning, likt när vi bytte till oss FW mot Printz med Frölunda. Även om vi inte ser något syfte i Bohm så kan det finnas andra som gör det, man vet aldrig.

Annars vet jag inte om man behöver peta något alls i backsidan. Det är en ynka placering vi behöver kravla oss över först och främst, och snart är vi helt skadefria (får vi hoppas) när Liljewall är tillbaka. Centrar är snuskigt svåra att hitta redan som det är, däremot kanske det går att spetsa till forwardssidan ytterligare. Just nu är vi starka defensivt men är fortsatt klena offensivt i 5v5. Det jag uttolkar av statistiken är också att vi släpper in för många mål sett till vad vi borde, och där är JJ den enda av våra slipsar som faktiskt uppvisat något hållbart under den här säsongen.

Pengar finnes, och är det något man inte visste att man saknade förrän man har det så är det ett målvaktsspel som bara stagar upp allting, som sätter oss i respekt redan inför en match. Där fokus är att ”få hål på deras målvakt”, snarare än ”Timrå ställer Rajaniemi idag, SKJUT!”

Ska vi säga att vi lockar hem Anton Forsberg redan nu?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: här har vi frälsaren därbak. Bara för Nubben o massera. Jag ser helst en målvakt över 195 cm.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Är vi verkligen starka defensivt dock? släppt in 11 mål på två matcher mot Malmö och 6 mål mot Oskarshamn senast. Tycker fortfarande det där med att "sätta försvarsspelet" verkar bero på dagsformen mycket. Och Johansson har stått två av dessa matcher, så går inte lasta Rajaniemi heller. Jag hade gärna köpt det du säger om vi varit Skellefteå eller Luleå defensivt och har bara svårt med produktionen lite, men njaa inte riktigt där va..

Personligen hade jag nog bänkat några av "glidarna" vi har till forwards. De skapar en dålig kultur när de är motvilliga till backcheck. Har några snubbar som står redo på blå och väntar på att 2 pers ska lösa defensiven, det måste bort. Förutom Alvarez är jag är ganska besviken på en sån som Lööke i hemjobbet. Men bra vi kunde skeppa Olofsson till Löven.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Kanske, men jag vet inte om jag gillar tanken på att byta till sig en skadad spelare. När det gäller Fille så var han ju som ett äppelträd, det blev inte mycket frukt de första åren men nu blommar han som en japansk handelsträdgård.

Printz vs Fille var ett dåligt byte på kort sikt men nu har ju Printz lagt av och Fille blivit bra. Om man nu tänker Bohm-Westin för att hålla sig kvar.
Kommentera