1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580935 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2278784

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-01-20
mikenomad: instämmer. Sen är det väl skillnad på supportrar och klubben. Att en supporter säger ”jag stöttar i alla lägen” det kanske är lite naivt eller så kanske det bara är beundransvärt. Personligen ser jag det lite som när prästen går runt med kollekthåven och för mig är idrotten inte välgörenhet. Hade det handlat om ungdomsidrott så är det en helt annan femma. Här snackar vi om mycket välavlönade spelare, fullvuxna karlar, som tar emot lönen av supportrarna och sedan missköter sina jobb.

Men tillbaks till klubben: jag tycker att man kan skönja lite samma mentalitet hos Timrås ledare. När man torskar så hör man ofta ”vi var med länge i matchen” eller ”vi ska hålla ihop gänget nu i början av matchen för motståndarna kommer gå ut och köra”. Då sätter man ribban där liksom. Det man egentligen säger är ”vi vet att vi är sämre så därför så vill vi bli ursäktade om det går åt helvetet”.

Denna säsong har jag aldrig hört: ”vi ska ut och köra från start och vi ska vinna den här perioden”. Sen om man faktiskt gör det eller inte, det kan man ju inte råda över alla gånger men man präntar ju in i hjärnan på spelarna att det är ok att göra en miss här och där för vi är ju faktiskt mycket sämre än Rögle och Skellefteå. Deras lag är ju mycket mer namnkunnigt. Det hade varit kul om Freddan, nu inför Skellefteå borta, sa ”vi ska ut och försöka köra över dom”. Sen får väl studion och 10.000 sexfingriga skellefteåfans garva läppen av sig men det är inte dom Freddan kommunicerar till. Det är till alla timråfans som köper stödbiljetter, cmoreabonnemang och Merch i shoppen. Det är DOM han pratar till och ska sälja in det här. Inte till Petter och Wikegård i studion.

Så less på den där offermentaliteten som både nubben, Freddan och ante kör med. ”Det är tufft att vara nykomling” eller ”vi får värva sista av alla”. Ja men lägg er ner och lipa då för fan, dra er ur serien. Eller så knyter ni näven, lyfter upp er själva i kragen och börja kriga. Vi kan åka ur ändå, det finns inga räddningsplankor i SHL. Men då åker man åtminstone ur med stolthet, inte som förra gången då det kommunicerades ”buhu” hela säsongen och sen var man nere igen.

När röken har lagt sig och vi vet i vilken serie vi ska husera i efter säsongen, då måste alla i laget kunna se sig själva i spegeln och säga ”vi gjorde precis ALLT vi kunde”…där är vi inte idag.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-01-20
Olle: Att Nubben blev överraskad av tempot i SHL tycker jag säger endel också. Men undrar ju om han ens är särskilt intresserad av SHL-hockeyn? Kollar han ens kan man undra, eller varför blev han överraskad? Jag kikade några fåtal matcher i slutspel och Kval och kunde direkt konstatera att det var en enorm skillnad Timrå-Björklöven eller Timrå - Västervik i HA finalerna, jämfört med vilken SHL-match som helst. Vete fan om vi ens var hockeyallsvenskans rappaste lag förra säsongen, tycker lag som Karlskoga, Västervik eller till och med Björklöven i sina bästa stunder hade bättre fart på grejerna än oss. Sen hade vi Dahlén och ett diciplinerat lag som var tillräckligt täta bakåt för hockeyallsvensk nivå. Nu har vi förvisso fått in en hel del spets till denna säsong, men ett lag är inte bättre än sina svagaste länkar, och vi har en hel del svaga punkter som jag tycker hängt med sen förra säsongen.
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-01-20
Olle: AMEN!
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-01-20
Olle: Ja, under förutsättning att man verkligen kan förmedla till spelarna att det är på liv och död. Det värsta budskapet är att gå ut och säga att man ska ut och köra över Skellefteå och sen lalla runt och förlora med 7-1.
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-01-20
Olle: Kunde inte ha sagt det bättre själv! Mkt bra!!
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-01-20
Olle: En sak är säker. Vi vill inte stå där efter säsongen med en lex Svedberg för att vi inte hade en tillräckligt bra målvakt. Hoppas att det kommer ut något intressant snart. Anders Lindbäck?
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-01-20
Är det inställt än?

Förövrigt så måste väl Fagervall till Dif vara vår biljett till ingenmansland. Hockeygudarna kan inte gå miste om ett sådant drama, det bara måste putta ned Mif till kval.
Låst ämne