1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580184 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2278798

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-01-20
Olle: Ja, under förutsättning att man verkligen kan förmedla till spelarna att det är på liv och död. Det värsta budskapet är att gå ut och säga att man ska ut och köra över Skellefteå och sen lalla runt och förlora med 7-1.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-01-20
Woody: fast för vem är det ett dåligt budskap? Man sätter väl upp ett mål som är svårt att nå. Vi vill ha 100% det siktar vi på. Alla tror på det men vi får bara ut 80% ok.

Som det fungerar nu i Timrå så går man på förhand ut och säger ”vi hoppas kunna få ut 50%”. ”Vi ska göra så gott vi kan”. ”Skellefteå är ett rackarns bra hockeylag”.

Ja men då kommer man aldrig få ut mer än 50% och det räcker inte mot Skellefteå. Inte mot något annat lag heller för den delen. I det läget räcker inte ens maxkapacitet för att ta poäng. Då måste man höja målsättningen och kravbilden. 80% kanske kan räcka till 2 livsnödvändiga pinnar i tabellstriden. Nästa match kanske man får ut 85% nästa 92%

Sen kan det säkert finnas många anledningar till att det ibland framstår som att laget lallar runt ändå och där är min övertygelse att vi behöver ett annat ledarskap i laget.

Med eller utan Freddan så måste det här laget börja spela konsekvent bättre i ALLA hockeymatcher för att höja poängsnittet va. Vi kanske skulle kunna göra det med en målvaktsvärvning va men tills dess så måste man hitta ett sätt att gjuta mod i dom lallare vi har på isen va. Det funkar inte att stå och snacka julbord efter en torsk och förvänta sig att spelarna ska knyta näven va. Då är man en dålig förebild för sina spelare va. Då spiller kravlösheten över på individen va.

Har man en spelare som får massor av istid i första/andralinan men inte bidrar ett skit, då måste den spelaren upp på läktaren. Har man en spelare som bara vill göra mål på snurrfintar för att han tror att scouterna kommer tappa hakan, då måste den spelaren sättas längst bak på bänken och komma ner på jorden.

Osv. Osv. Osv,
Låst ämne