1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581373 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2281412

Sv: Timrå IK - Linköpings HC 2022-01-24
Sputnik: Det jag såg av Timrå igår är att positionsspelet i egen zon inte riktigt sitter. Man tappar gubbar och ytor när motståndarna gör många platsbyten. Såg lite ut som Brynäs försvar förra säsongen, fast inte lika illa. Den modell du efterfrågar är väl lite så som OIK spelar med snabba spelvändningar. Håll motståndarna på utsidan och vänd snabbt när möjligheten kommer.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Linköpings HC 2022-01-24
Huss: Jo det har inledningsvis spelats nån knasig man mot man försvar, även om jag tycker det tar sig till det bättre. I vårt läge måste man ha en tränare som kör som Manner, en extremt tydlig spelide som alla annammar och som är anpassad för truppen.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Linköpings HC 2022-01-24
Huss: Det finns nog fortfarande en hel del att jobba med och för mig så känns det som att det är JJ i mål vi ska tacka för de två senaste segrarna. Hans målvaktsspel tillsammans med stödet från publiken är skillnaden just nu. Hade vi mött SAIK hemma med JJ i mål och neutrala domare (nu fantiserar jag rätt friskt) hade vi vunnit den matchen. Ska bli oerhört spännande att se hur det går bort mot FBK nu närmast. Förhoppningsvis fortsätter de med JJ i målet och med lite självförtroende från de 2 segrarna kan det nog bli en spännande historia.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Linköpings HC 2022-01-24
Huss: Man håller sitt eget lag närmast kanske och därför ser man alla småfel som sker på isen i det egna laget. Defensiven har varit svag första halvan av säsongen men man kan vända på det där också och säga att Timrå har börjat skapa en hel del avslut i slottet också och även etablerade SHL-lag kan bjuda på både fyra och fem solklara målchanser under en match.

Jag tror, för vår del, att psyket lurar en lite. Man sågar den egna defensiven lätt för att våra misstag ofta leder till baklängesmål för vi ofta möter en motståndare som är bättre än oss (superlogiskt kanske) medan det inte vägs upp av vår offensiv. Vi får lika många chanser under en match men är mycket mer ineffektiv än våra motståndare så därför väger misstagen tyngre än chanserna i andra änden av banan. Lätt svammel från min sida kanske men det är tröstlöst att se ett misstag leda till baklängesmål 6/10 gånger medan vi kanske bara kapitaliserar på 2/10 av motståndarnas misstag.
Låst ämne