1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581774 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2286183

Sv: Apropå nånting...
JanneH: tycker Åberg ser allmänt less ut. Åker mest och håller puck, men producerar väldigt lite framåt. Verkar oförmögen att spela snabbt och resolut. Att han sen spelas på "sniper-plats" med sin rightfattning är bortkastat så länge avsluten består av handledsfösare i magplattan.

Hade vi inte med stor sannolikhet mötts i kval hade jag gärna släppt honom till Djurgården. Han kanske brinner lite mer där.

Kul för Rattie iaf, som lär få prya i 1a-lajnen igen i två matcher. Synd bara att den enheten ändå inte riktigt lär funka, eftersom Hanzl-Hartmann har typ 0 kemi. Hade gärna sett att man testat att lyfta upp Lalle som fw istället, och kört Hartmann-Blomman-Lodin som 2a. Men så blir det givetvis inte. Vi gnuggar på tills vi är 10 poäng efter igen, sen drar vi ett nytt varv på tombolan.

Och det är väl det som gör att man blir lite uppgiven. Jag tror liksom inte på Freddanz förmåga att fatta optimala beslut när det gäller spelarkonstellationer eller coachning.
Man inledde säsongen med att köra Zajje-Lalle i typ 10 matcher, trots att det var uppenbart efter typ 10 byten att det inte funkade alls. Helt obegripligt.
Coachningen består inte i att man toppar med hetaste-för-dagen när man jagar, utan fortsätter att köra t ex en iskall Alvarez eller en menlös Åberg. Time-out tas först när man ska plocka målvakten, vilket man ideligen gör trots att det med största sannolikhet cementerar förlusten. Tror att Timrå haft betydligt större chans att kvittera ett uddamålsunderläge med 5 man än ett tvåmålsunderläge (soon-to-be tre) med 6 man.

Och som sagt, kedjorna fattar jag inte alls. Lodin-Hartmann har uppenbar kemi, vilket dom visat varenda gång dom lirat ihop. Dom splittrar vi. Rattie, som är lagets enda kompetenta målskytt, skickar vi runt i kedjorna och försöker minimera förutsättningarna för. En helt under isen spelande Lundin rullar man på och hoppas att "det släpper", och bredvid honom kör man en Lööke som har ungefär noll självförtroende och får typ en hyfsad passning per match.

Ska bli hyperintressant att se fortsättningen på den här bortasejouren. Att torska mot Växjö och Öret är i sig inget att höja på ögonbrynen för, men sättet man gjorde det på gör att man blir fundersam på hur och när man ska plocka dom poäng som krävs.

Det skulle verkligen, verkligen behövas en center in. Kräver ingen big-shot från KHL eller dylikt, men någon som kan göra det Lundin inte klarar av hade varit trevligt. Finns säkert en handfull sådana i allsvenskans nedre halva.
Ett rationellt, lite obekvämt beslut som jag tyvärr inte tror att Nubben kommer ta. Då skulle det ha gjorts för typ 15 omgångar sedan.

Nä, blir det någon värvning är det nog en eller två "täcka upp för skador"-snubbar. Karisma och star-quality som Erik Andersson. Man rullar på och tar totalt 3 poäng sista 8 matcherna.
Vid ställningen 1-3 i matcher i kvalet prövar man Lalle som forward, men trots att han gör hattrick blir det torsk i förlängningen. Freddan avgår och Ante blir ny headcoach med Molinder som assisterande. Nubben går ner på kvartstid. Madsen skriver på nytt 3-årskontrakt efter löften om att spela första PP.

Osv. Jävlar, vilken skitsport det här är ändå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Väl rutet. Man blir måttligt less på att man inte ens ger spelarna optimala förutsättningar att lyckas genom dessa knepiga konstellationer. Tror tränarna har någon slags övertro på att det skall "lossna" för vissa spelare och därför sätter man dem högre upp i hierarkin än de borde spela.. Plus att man som du säger ignorerar spelare som har kemi som t.ex Hartmann-Lodin som nämnde. En enda stor experimentverkstad med andra ord.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: om Åberg bara avslutar i magen på målis så vet i fan om inte Dif gjorde rätt när de värvade Lill-Challe. Halva priset samma effekt
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: " tycker Åberg ser allmänt less ut. Åker mest och håller puck, men producerar väldigt lite framåt. Verkar oförmögen att spela snabbt och resolut. Att han sen spelas på "sniper-plats" med sin rightfattning är bortkastat så länge avsluten består av handledsfösare i magplattan.

Hade vi inte med stor sannolikhet mötts i kval hade jag gärna släppt honom till Djurgården. Han kanske brinner lite mer där"

Om Pontus Åberg "ser less ut" nu hur kommer det då att se ut när vi (eventuellt) möter DIF i kvalet?.Det är en stockholmskille som spelade för DIF i många år innan han drog över till NHL och jag undrar hur han mentalt kommer att kunna hantera en sådan situation. Han sitter på två stolar här dels vill han vara lojal mot Nubben och Timrå men samtidigt vill han nog inte skicka DIF till HA heller. Skulle inte förvåna mig alls om han kommer att spela en undanskymd roll i ett sådant läge.

Vill påpeka att Pontus är en av våra topp tre bästa spelare och det är bara att titta på hans meritlista för att förstå det (se länk)

En annan fråga är hur i alla dar Freddan mentalt kommer att palla ett eventuellt nytt kval. Minnena från 18/19 sitter säkert kvar och jag tycker inte att han har förändrats som coach.Jag är helt säker på att vi behöver en ansvarig tränare med handlingskraft pondus och fingertoppskänsla i coachningen av laget för att kunna hantera en sådan situation och det är som vi vet inte hans starka sidor. Spelarna behöver en tränare de kan känna sig trygga med och inte någon som är handlingsförlamad eller tar felaktiga beslut match efter match och speciellt inte i ett kvalspel där så mycket står på spel.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: 😅😆🤣👍
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger:
Herr Åberg är avstängd 2 matcher för att ham puttade domare!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
” Man inledde säsongen med att köra Zajje-Lalle i typ 10 matcher, trots att det var uppenbart efter typ 10 byten att det inte funkade alls. Helt obegripligt.”

Var väl då vi hade 12-13 raka förluster… Varenda supporter skrek sig blå i ansiktet att splitta på dom. Tog veckor innan det gjordes och sedan har de aldrig spelat ihop igen…
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: För att bli lite extra förbannad/uppgiven kan du ta och läsa Åbergs kommentar i domen.

"Pontus Åberg: Jag ser Rattie bråka med Larsson samtidigt som jag ser att Örebros bänk kommer ut på isen. Då jag känner Larsson så vill jag åka in och ta bort honom från Rattie för att lugna ner allting. "

Vilket resulterar i: "Uppgifterna är inte heller oemotsagda av Pontus Åberg."

Man kan ju i alla fall skriva t.ex. "Jag upplevde inte att jag hade någon kontakt med domaren." eller något liknande. Det där svaret var mer "Stäng gärna av mig."

Föreningen måste väl kunna ta in en jurist som formulerar svar till disciplinnämnden för spelare som tjänar mer än 100k.
Kommentera