1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581772 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2286235

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: " tycker Åberg ser allmänt less ut. Åker mest och håller puck, men producerar väldigt lite framåt. Verkar oförmögen att spela snabbt och resolut. Att han sen spelas på "sniper-plats" med sin rightfattning är bortkastat så länge avsluten består av handledsfösare i magplattan.

Hade vi inte med stor sannolikhet mötts i kval hade jag gärna släppt honom till Djurgården. Han kanske brinner lite mer där"

Om Pontus Åberg "ser less ut" nu hur kommer det då att se ut när vi (eventuellt) möter DIF i kvalet?.Det är en stockholmskille som spelade för DIF i många år innan han drog över till NHL och jag undrar hur han mentalt kommer att kunna hantera en sådan situation. Han sitter på två stolar här dels vill han vara lojal mot Nubben och Timrå men samtidigt vill han nog inte skicka DIF till HA heller. Skulle inte förvåna mig alls om han kommer att spela en undanskymd roll i ett sådant läge.

Vill påpeka att Pontus är en av våra topp tre bästa spelare och det är bara att titta på hans meritlista för att förstå det (se länk)

En annan fråga är hur i alla dar Freddan mentalt kommer att palla ett eventuellt nytt kval. Minnena från 18/19 sitter säkert kvar och jag tycker inte att han har förändrats som coach.Jag är helt säker på att vi behöver en ansvarig tränare med handlingskraft pondus och fingertoppskänsla i coachningen av laget för att kunna hantera en sådan situation och det är som vi vet inte hans starka sidor. Spelarna behöver en tränare de kan känna sig trygga med och inte någon som är handlingsförlamad eller tar felaktiga beslut match efter match och speciellt inte i ett kvalspel där så mycket står på spel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Matsg: där vi befinner oss är vi väl knappast hjälpta av att Åberg öste in poäng i Toronto Marlies för två år sedan, vi skulle behöva den där poängproduktionen nu istället för den där skiten han håller på med.
Kommentera