1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582257 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2286305

Sv: Apropå nånting...
Olle: Han är väl värvad som någon form av offensiv ”dynamo” tänker jag. Han ska göra oss starkare offensivt, han ska generera målchanser. Ser man inte att han gör det så är det bara att beklaga, för det gör han. Hans skottprocent och på det sätt hans medspelare förvaltar det som skapas är däremot väldigt bekymrande just nu, framförallt sett över de här två bortamatcherna.

Spelare som Åberg och Lodin ska vara såna som genom sitt sätt att bryta mönster vaskar fram heta lägen och fixar utvisningar, istället åker de själva på utvisningar. Riktig bajsmacka, och ett uttryck för frustration om man vill förenkla det hela. Nu tappar vi dessutom Åberg i de nästkommande två matcherna. Pissigt, men jag gissar att vi behövt vaska om i formationerna ändå. Nu petade han sig själv istället, då får någon annan (ska vi gissa på Walli?) ta chansen. Hoppas det blir så, och att vi blir inåt helvete mer cyniska i hur vi förvaltar våra lägen.

Lägen skapas, men något momentum hinner vi sällan se röken av. Jag kan knappt minnas när vi fick med oss fler än max 1-2 PPn på bortaplan när matcherna fortfarande stått och vägt, och det har vi till absolut största del oss själva att skylla. Malmö fick en perfekt resa igår i att man först fick ett tidigt ledningsmål, sen ett PP på fem minuter. Sönderryckt och ganska perfekt matchbild, även om det var nära att de återigen tappade en stor ledning.

När matchklockan bara får rulla på som den allt för ofta gör för vår del (allra mest på bortaplan) så är känslan att det alldeles för ofta blir så att motståndarnas rutin till slut fäller avgörandet.

Fruktansvärt frustrerande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Faktum kvarstår: 0 poäng på 8 matcher. Värvar man en toppspelare så kan man inte skylla på bristande kompetens hos hans kedjekamrater för att poängen uteblir. Rattie har spelat med Walli och alvarez stora delar av säsongen (och Hanzl) och snittar ändå nästan 1 poäng per match, han behöver inga såna ursäkter.

För 200.000 kr/mån och en fet ”stanna kvar”-bonus borde vi få en spelare som kan producera poäng på egen hand. Eller har vi värvat en toppspelare som är beroende av sina allsvenska lagkamrater för att leta sig in i poängprotokollet? Vilken jävla ”dynamo” i så fall…

Säger inte att det är Åbergs fel att vi torskar men sedan han klev in i PP1 så har vi sjunkit från topp 3 i PP-statistiken till absoluta bottenskiktet.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: japp nu väder der
Kommentera