1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581449 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2301930

Sv: Linköpings HC - Timrå IK 2022-03-03
Ang. hur det blir med Paigin och hur Timrå bör agera så lär väl inget iaf hända före helgen. Vi kan mest troligt dra nytta av honom i minst ytterligare 3 hyperviktiga matcher utan att förlora nåt anseende för det.

Vidare kan jag ändå tycka att det är ett förbunds uppgift att avgöra. Visst, jag håller med om att Ryssland ska sanktioneras till reptilstadiet även om det innebär smällar även för oss eller enskilda individer.

Men såna beslut ska väl ändå inte tas av oss var och en, av lekmän som inte alls har med såna frågor eg att göra. Tas nu det här beslutet att spelare i svenska klubbar inte berörs och Timrå väljer att ha Paigin kvar så får man tycka vad man vill om det men ansvarsfrågan, såväl moraliskt som juridiskt, hamnar i förbundets knä.

Jag menar, var går annars gränsen? Jag har en chef som är både rysk och svensk. Hon har svensk man och barn och har bott här i ca 8 år. Ska min arbetsgivare avskeda henne och kräva att hon flyttar åter till Ryssland?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Linköpings HC - Timrå IK 2022-03-03
mikenomad: Tycker bara att det är konstigt att förbundet lägger över det på klubbarna. Vi är ju i stort behov av vår ryss, säkert som Västerås är av sina osv. Ska vi behöva ta ställning till att skicka hem en rysk medborgare som kanske hatar Putin mer än vad vi gör?
Låst ämne

Sv: Linköpings HC - Timrå IK 2022-03-03
mikenomad: Vi är i ett extremt viktigt läge nu där det är en kamp för klubbens vara eller icke vara i SHL..
Lämna politik åt sidan och tänk sportsligt nu.
Paigin bör definitivt stanna i klubben. Det moraliska tänket tar vi EFTER kontraktet är säkrat.
Putin drar inte tillbaka sina trupper för att vi skickar hem vår ryss men våran klubb har betydligt större chanser att hålla oss kvar om han stannar, så Paigin stannar... punkt.
Låst ämne

Sv: Linköpings HC - Timrå IK 2022-03-03
mikenomad: Känns som att du lyfter en icke-fråga. Sverige kan absolut bidra till att införa sanktioner mot Ryssland som land, men att agera på ett sätt som direkt skadar individuella människor lär ju inte falla i god jord bland befolkningen.

Så länge det inte uppdagas att de ryska spelarna i SHL/HA aktivt bidrar till krigsföringen så blir de kvar. Timrå IK som förening har inget moraliskt ansvar i detta, så att agera omoraliskt och skeppa iväg Paigin som straff för något han rimligtvis inte är inblandad och skyldig i vore däremot att agera omoraliskt.

Såg att det fanns några riktiga dårar som hävdar att det är skandal att han får vara kvar både i Måndagschatten och i STs kommentarsflöde. Några använde bevisligen paraply när det regnade hjärnor.
Låst ämne

Sv: Linköpings HC - Timrå IK 2022-03-03
Helt sjukt egentligen. Jag gillar inte Putin men ska men tror man verkligen någonting blir bättre i den delen av världen om man låter oskyldiga ryssar ta smällen? Ukraina framställs som en demokrati, men det är dom inte. Dom har stängt ned tre tv-stationer som öppet kritiserat presidenten och även fängslat oppositionsledaren. Om två skendemokratier ger sig på varandra varför ska vi i omvärlden lägga oss i? Låt oss hjälpa flyktingar så mycket vi kan, men att låta oskyldiga drabbas bara för att två diktaturer är i luven på varandra? Nej tack.
Låst ämne