1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582041 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2307358

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2022-03-08
Dubbeld: Det är kört att klara det här utan kval. Och ja, det är Nubbens ansvar, Nubbens fel att det ser ut så här. Det är så jävla tydligt att laget inte klarade av att hantera Brynäsmatchen. Den blev paradoxalt nog vårt fall. Vi spelade undermåligt men vann stort. Livsfarligt inför Dif-matcherna. Laget tappade ödmjukheten och tummade på noggrannheten och ett Dif i nuvarande form uttnyttjade såklart det maximalt. Det är helt och hållet ett tränaransvar, att se till att spelarna är mentalt förberedda. Eller att under match göra förändringar när de ser att laget inte är det. Inget av det här klarar våra tränare av och det vet vi. Det borde även Nubben veta. Men eftersom han vägrat låta nåt gå emellan inavelsförhållandet mellan honom och tränarna så är det i slutändan hans fel
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2022-03-08
mikenomad: För att spela in i det du skriver angående tränarna, jag tänker såhär:
Vi har två huvudtränare, men ingen coach.

Egentligen tvivlar jag inte på att Freddan är en bra TRÄNARE i den mån att han lyckas förbättra/utveckla spelare och hitta linjer, vi får inte glömma att hans ansvar under tiden här har varit forwards och match. Målskyttet eller anfallsspelet är sällan det som skavt mest.
Får intrycket av att han blir omtyckt av sina spelartrupper och får dem att trivas bra.

Ante tror jag är en bra hockeyteoretiker och vet hur ett bra försvarsspel ska se ut, är nog också en bra TRÄNARE.

Bristerna visar sig, enligt mig, i att Freddan tycks vara konflikträdd. Han ville inte rubba stämningen eller få någon att känna sig ”dålig”, därav Svedberg 40 matcher i rad och Alvarez i förstakedjorna. Han vill inte vara en elak jävel och är oförmögen att förändra under match, vill ”följa planen” och klarar inte av att vända en dålig trend i en match. Det blir extra tydligt när man ser hur det är på väg att rinna iväg, spelarna åker runt och fiser samtidigt som man har en timeout kvar. Här borde han tagit den och sagt åt killarna att nu är det nog, matchen må vara förlorad men ni kan fan inte låta det se ut som att ni är på utflykt, fortsätt spela!!!

Vad Ante gör under match har jag ingen aning om, tror aldrig jag sett någon vidare känsloyttring utom en gnällande suck eller menande blick.

Jag tror att vi hade klarat oss långt mycket bättre, kanske till och med play-in, om vi bara att lagt till en coach, en matchcoach, som kunde samla ihop Freddantz idéer och bygga en helhet av det samtidigt som han var chef över hur matchen ska genomföras, se till vilka förändringar som kan göras för att få en match som inte börjar bra dit man vill. Just nu känns det som att man planerar matchen i förväg, satsat allt på rött och sen är kulan kastad.

Anledningen till att vi klarade oss väldigt bra i HA tror jag är för att vi hade en sån coach på isen, nämligen Dahlén.
Låst ämne