1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581723 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2312582

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-03-17
JanneH: Håller med Sanny helt och hållet. Presspelet med första gubbe är obefintligt och det har ett likadant ut under hela säsongen. En gåta hur man inte lyckats få till mer press och fysiskt spel i defensiv zon. Istället åker man runt och duttar med klubban samtidigt som anfallande lag får stora ytor att jobba på. Det såg exakt likadant ut i de viktiga matcherna mot Djurgården vi hade nyligen. Man duttar lite lojt med klubban och gör livet enkelt för påpassliga spelare som Dick Axelsson. Är man rädd att utmana, och isåfall vad beror det på? Är man försvarare eller forward som ger understöd för den delen måste man vara TYDLIG med sina intentioner så att medspelare kan anpassa sig. Man måste våga ta initiativ. Som det är nu är allt sånt här uteblivet och man gör motståndarna större än vad de är med sin räddhågsenhet.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-03-17
thorwald: Apropå passivitet. Är inte Lööke väldigt passiv i egen zon? Han skär av vinklar men är inte alls aggressiv med klubban eller försöker vinna puck, istället ställer han sig och väntar på att motståndaren ska skjuta eller passa i sidled. Tror han var inne på minst två baklänges i första där han lät Färjestad rullarunt utan att försöka nå puck. Man kan ju försöka lite och stressa iaf utan att för dem skull gå bort sig. Hmm
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-03-17
thorwald: Ja och inte nog med det så kommer man oftast in i anfallszon med alla tre forwards med fart efter sargerna. Det har våra motståndare läst och sätter fast våra forwards där och vänder spelet och vips har vi vidöppen mittzon och våra backar får tufft läge för laget är för långt ..
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-03-17
thorwald: Nummer ett att inte låta motståndarna komma in i egen zon samlat. Dvs checka högt innan blålinje och tydligt. Nummer två som Rattie är inne på i nya intervjun med st.nu: vara starkare kring eget mål, där har vi varit förjävla kassa rent utsagt.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-03-17
thorwald: Kom igen Skansen, nu har vi satt försvarsspelet så i kvalet är vi inte att leka med.
Låst ämne