1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578004 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2313951

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2022-03-19
Nisse på Mon or: Ja, vad ska man säga!!!! Har varit skeptisk ända sedan jag såg den slutliga truppen. Minns att jag tänkte,
platsar verkligen Boyce i laget? Men det skall erkännas han har faktiskt varit riktigt bra och visar känsla och kämpatakter men det säger ändå lite grann om nivån på hela truppen i år.
Målvakterna: JJ med beröm godkänd men ändå inte en toppklass målis som TIK behövt. Rajan är kanske lovande men verkar spela utan självförtroende. En målvakt av den storleken (liten) tror
jag måste jobba mycket mer utanför sin målgård för att täcka av skotten på ett bättre sätt. Jämför honom med en ”big size” målis som kan stå längre in i målet och ändå täcka av lika mycket som Rajan. Ser inte hans målvaktstränare sådana saker?
Backarna är dom flesta matcherna alldeles för långsamma. Speciellt när Laleggia o Zajac skall hitta dom där excelenta passningarna till toppforwards så tar det så jä—a lång tid. Dom står stilla och stoppar upp spelet istället för att ta en lätt passning och behålla tempot. Motståndarna har läst av detta för evigheter sedan. Återigen, ser inte tränarna detta och åtgärdar felet?
Ett följdfel av detta blir också att laget är för långt. Det vill säga att när dom hela tiden söker dom där långa passningarna
(som oftast skarvas vidare ner i anfallszonen) så hinner inte backarna upp till offensiv blå för att sätta press. TIK får ju hela tiden jaga puck och det tar enormt på krafterna. Vi måste bli bättre på att vara rädda om pucken men ända inte chansspela/passa utan istället spela som ett lag. Slutligen. I egen försvarszon så verkar det inte som att närmaste gubbe sätter press på motståndarna utan att man börjar att titta sig omkring för att hitta den plats som man har illdelats. Man ser gång på gång när den som har närmast till pucken helt enkelt skiter i att sätta press och istället söker upp sitt eget tilldelade område? Måste också påpeka att inställningen verkar vara väldigt loj (inte alla) Hur många gånger har jag inte sett att man tar sikte på en motspelare, tar några skär och när man kommer i närheten inte fullföljer och tacklar/sätter press utan istället ”fäller ut stödbenen” och glider o petar med klubban.
Ja, jag tror inte på att man vinner något på att sätta in nya tränare eller liknande som det ser ut nu utan försöka få varenda en att förstå att nu är det blodigt allvar och nu krävs det att ALLA kämpar, tacklar, fullföljer och framförallt spelar för varandra och visar stolthet. Gör man detta och ändå inte räcker till så kommer jag att accepter detta och även fortsättningsvis att hålla på TIK och hoppas på en ljus framtid. Hoppas alla är mer närvarande o taggade under kvalspelet än man visat hittils.

Einstein: En man som kan köra en bil säkert medan han kysser en vacker kvinna ger inte kyssen den uppmärksamhet den förtjänar.
Låst ämne