1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581119 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2314125

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2022-03-19
Nej nu är det mycket skit som kastas till höger och vänster. Håller med om att det finns ledare problem i Timrå anno 2021/2022, men spelarna ska ju spela matcherna också, det är exempelvis inte antes eller Freddans fel att vi numera inte verkar kunna passa en simpel passning utan press i egen zon.

enligt mitt tycke är det en blandning mellan för dåligt spelarmaterial eller snarare för dåligt självförtroende och sån rädsla att göra fel så vi tänker och tvekar. Exempelvis Per Svenssons räd mot fbk som resulterade i kvitteringsmålet då han i intervjun tvekade och sen blev sönder pressad av forcheckade forwards. Detta i samband med för dålig rörlighet på forwards som gör att backarna inte har någon att spela vilket skapar tvek kan vara en förklaring på alla jäkla indianer vi har på senaste tiden slagit i samband med alla jäkla krosspassningar som verkar vara en spelsystem fråga som ante och freddan får bära hundhuvudet för.

Dålig rörlighet på forwards tycker jag att man har sett under freddans hela period, då vi under ha ofta ställde två pers på varsida blå som skulle styra ner pucken till en jagande Timråspelare vars mål var att få fast pucken men det är ju bevisat så mycket bättre att ta in pucken med kontroll, vilket jag tycker vi är helt värdelösa även denna säsong på. En observation är att motståndarlag verkar inte ha några som helst problem med att ta in pucken med kontroll medan Timrå 9/10 måste jaga och chippa ner, vilket ganska ofta skapar spelvändningar och i de fall det funkar måste vi gräva och slita i sargen först för att skapa något. bortsett från de få spadvändningar vi skapar i dom är vi faktiskt generellt jäkla effektiva exempel Malmö matchen.

Därmed har vi brister i spelsystemet som alla jäkla kross pass men spelarsidan brister också exempelvis Zajac som inte har presterat utefter det han är värvad för att göra, även Alvarez som pillar alltför ofta med klubban och tappar alltför mycket puck, men ändå en av de få i Timrå som kan styra in en puck men alltför överbetald exempelvis skulle många spelare som kostar mycket mindre prestera bättre/lika på en fraktion av hans lön.

Med det sagt menar jag på att vi borde kickat tränare någon gång under den 12 raka långa förlusttrenden, exempelvis borde ledningen tagit sig en lång funderare efter åtta med få positiva tendenser. Om vi drar det kortet nu får den nya coachen knappt någon som helst chans att påverka spelet träna med laget eller spela en match och vem skulle vi ta in istället för freddan/ante? är dock för att sparka Molinder till fördel för jonte Hedström tror att laget skulle må bra av hans energi, han skulle nog även kunna få spelare i detta prekära läge att må bättre men samtidigt kunna mana till bättre inställning och även vara ett namn för den rollen nästa säsong om vi på något vis överlever det här. Vet att många har Brynäs som exempel i denna fråga so klarade sig, men håller ändå fast med att freddant nog får lov tillsammans med nubben med spetsen att gå ner i det här sjunkande skeppet på grund av den tidsbrist hade det varit cirka fem omgångar kvar hade jag varit för, men vem skulle ens i detta läge ta på sig rollen?

Kul också att det antingen kommer bli Åberg som skickar ner djuu eller Emil Berglund som skickar ur Timrå, det konstigaste i det här fallet är att Emil Berglund känns viktigare i djurgården än Åberg känns i Timrå! Hoppas jag har fel!

Nej vila upp er nu för snart kommer det bli många sömnlösa nätter och ångesten som växer desto närmre vi kommer matchserierna.
Låst ämne