1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580913 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2324670

Sv: Silly Season 2022-2023
Som det ser ut nu kommer vi ha en jävla massa kvalitet på Forwardssidan. Ser gärna att vi från tidig start lyfter upp Oliver Johansson i en topproll(typ centrad av Hanzl) så ser vi hur långt det räcker. Han kan få ett massivt jävla genombrott deluxe och då kör vi vidare på honom, eller så faller han till korta och en sådan som Hartmann får kliva in istället. Dessutom jäkligt kostnadseffektivt att satsa på honom snarare än en etablerad spelare(vilket är att föredra nu när kostnadskostymen expanderar), samt att vi måste satsa mer på unga spelare för att sända rätt signaler.

Tänker mig något i stil med:

Wedin - Lander - Pettersson
OJ - Hanzl - Rattie
Alvarez - Lundin - Hartmann
Blomman - Andersson - Walli
Boyce

Nu kanske ni tänker "Alvarez, vad fan gör han där?". Jo, dels så tror jag inte att vi kan få någon annan klubb att ta över hans kontrakt(som lär vara ganska saftigt). Men sedan så kommer förväntningarna vara annorlunda inför kommande säsong, än denna. Han ska göra det som han historiskt har gjort bäst. gneta i en 3:e lina och göra hyggligt med poäng. Tycker att han skötte sig jäkligt bra i kvalet när hans roll blev tydligare, och jag tror att han kan spinna vidare på detta nästa säsong. Lägger dock in ett varningens finger för hans ålder, och att den kan bidra till lite slöhet på rören.

Om både OJ och Alvarez underleverar så kan man lyfta upp Hartmann och Walli varsitt snäpp. Vi har även kvar Liljegren på kontrakt ifall vi skulle ha en massa skador, och vi kan låna ut honom löpande under säsongen)
Kontentan blir att vi släpper Liljewall och Madsen(tack gubbar för trogen tjänst!) och behåller rest. Åberg hade jag gärna behållit, men där finns nog inte pengar kvar. Till skillnad mot många andra här är jag grymt imponerad över hans smarta spel och arbetskapacitet(OBS i kvalspelet). Det som saknades på honom var poängen.

Ovansåtende forwardslina skulle kunna möjliggöra 1-2 under säsongen värvningar (Lodin och JD, jag tittar på er).

Gällande backar så MÅSTE vi resigna Westerlund. Han är grovt underskattad och gör så jävla massa bra saker.
Ser följande framför mig:

Erixon-LaLeggia
Didde-Eronen
Svensson-Westerlund
NY - Carlson

Erixon var en jävla chef i kvalspelet och hoppas att han kan upprätthålla den prestationen.Tror inte att man kommer fimpa AC, även fast han spelade medelmåttigt under säsongen som varit (dock inte helt lätt att vara 7-8:e back och kliva in). Så Jag ser gärna att man plockar in ytterligare en stadig avlastande back (en defensiv back) eller chansar på en yngre förmåga att vidareutveckla som en kommande offensiv topp 4 back.
I det avseendet så skulle man faktiskt kunna byta plats på Eronen och Westerlund, och försöka ge jonom en topp 4 roll med offensiva zonstarter och mer speltid(kanske till och med i PP2).
Zajac säger jag nej tack till, och Paigin lär vi inte ha möjlighet att behålla.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2022-2023
Håkkybåkky: Lander klar och EP och Wedda troligen klara också. Hanzl stannar och hur gör Rattie? Jag går direkt till mitt oroliga läge och undrar om alla dessa toppspelare kommer trivas när de kanske inte får den istiden de är vana vid?

Snacka om lyxproblem!

Man förstår ju att Lööke söker sig vidare då det troligen blivit en 3-4e kedja för honom om han stannat.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2022-2023
Håkkybåkky: alvarez????????????
Låst ämne

Sv: Silly Season 2022-2023
Varmt välkommen tillbaka Anton!
Låst ämne