1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2330891

Sv: Silly Season 2022-2023
Rytter: Jag hör vad du säger och förstår vad du menar. Men med all respekt för detta så säger jag att jag på det stora hela inte tycker att domarna varit sämre än vanligt. Och jag har sett alla matcherna lagen emellan, och många andra.
Man kan alltid detaljstudera situationer som uppkommer och diskutera rätt eller fel. Man kan heller inte begära att domarna ska vara 100 procentiga.
Det brukar dock vara ganska lika åt båda hållen och på en matchserie så skulle jag säga att det jämnar ut sig.

Situationen du länkar till är tudelad, klubban är där den inte ska vara vilket är en utvisning enligt reglerna, Rahimi faller enkelt ja. Men att säga att det inte är utvisning är fel, enligt regelboken.

Problemet är ju att domarna lägger olika nivåer i olika matcher. I slutspel så tenderar dem att ha en helt annan regelbok än i gundserien. DET tycker jag är en viktigare frågeställning. DET skapar irritation.

Regelboken är en regelbok när domarna väljer att använda den så.

Med det sagt så vill jag också påstå att jag själv klagar på domarna ibland. Det hör till. Sen kan jag tycka att vissa personer, du vet vem, lägger all sin tid på att klaga på, och skylla på, andra saker än sitt egna lags prestation. Det är ju ganska osunt anser jag.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2022-2023
kulltorp:

Som jag skrev i modoboken, vi förlorar inte pga domaren, vi förlorar pga Macmasters korkade utvisning vid 1-1 i tredje perioden.

Jag köper att det blir fel i vissa situationer, men igår lutade alla tveksamma domslut åt lövens håll, de fick allt med sig och vi fick inga tveksamma med oss. Det är klart som fan att man blir irriterad när det är en plats i finalen lagen slåss om. Finner det märkligt ifall man som supporter inte reagerar utan tycker "ja det är lika för alla, det jämnar ut sig osv"

Vi får nog finna oss i att vi ser helt olika på Rahimi situationen, tycker dock det är märkligt att han faller framåt när han enligt er här blir hakad, normalt så sänks farten och ska man ramla brukar det vara bakåt och inte framåt.

Dessutom är inte klubban inne i armhålan på någon av bildern, har nördat och gått bild för bild, det är fysiskt sett omöjligt för svenningsson att trä in klubban i armhålan i den situationen när han är jämnsides och när Rahimi ramlar är klubban framför honom.

Sedan har vi situationen med Girard där Wahlberg och Folin åker ut, har du sett den?

twitter.com/swehockeygifs/status/1514339597702029320

Är det utvisning på Folin där framför mål i BP, ja då ska ju varje 5 mot 4 snabbt bli ett 5 mot 3.

Hittar inte klipp på när Tex åker på tripping i målgården. Är ju också märkligt kan en målvakt åka på en tripping i sin egen målgård när motståndaren är där utan att pucken är där? Jag hade trott att man skulle blåsa av för spelare i målgård isf.

Så ja bitter på att modo inte lyckas leda med 2-1 när man varit bättre i 2 av 3 matcher och det istället står 1-2. Bitter på att domarna inte klarar hålla en jämn nivå åt bägge håll match efter match och lika för lagen samt att det Folin t.ex åker ut för är något som Rahimi kommer undan med i varje byte.
Låst ämne