1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580476 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2343971

Sv: Silly Season 2022-2023
mikenomad: Ja jag har så svårt att få ihop folks resonemang om Fille. Nu är det ju inte en toppback vi tappar och om nån har glömt bort så kom vi faktiskt sist föregående säsongen och det kommer behövas göras flera förändringar för att ta nästa steg.

Ok att man kanske skulle tänkt sig bytt Westerlund mot Erixon i så fall. Men nu tror jag ändå Erixon kommer vara 7:e eller 8:e back mestadels. Westerlund hade också harvat där nånstans.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2022-2023
Sputnik: Erixon och LaLeggia var väl vårat bästa backpar i kvalet, eller har jag missat något? Ja just ja det var visst 52 grundserie omgångar att ta med i beräkningen. Erixon kan bättre och nu när Ante kommer "sätta försvarsspelet" så hoppas jag vi får se det också. LaLeggia gjorde ju 38 poäng förra säsongen och var TREA i interna poängligan endast slagen av Rattie och Hanzl (47p resp 40p).

Eronen är väl en bättre ersättare för Fille egentligen och sätt honom i backpar med Svensson så har vi lyft det backparet. Sedan hoppas vi LaLeggia och Erixon visar mer av det spel de visade upp i kvalet. Vi toppar det hela med Stenqvist ihop med Strömberg.

Om vi ser Strömberg som nyförvärv efter hans skada så kan vi ju säga att vi bytt ut: Paigin/Bohm mot Strömberg,
Fille mot Eronen
Zajac mot Stenqvist

Om vi jämför med vad vi vet att vi fick ut förra säsongen och det vi förväntar oss på papper av nyförvärven så nog faan har vi lyft backsidan alltid. Sedan blir sällan utfallet lika bra som vi fanns sitter här och tror i Maj/Juni men vi kan väl hoppas...
Låst ämne

Sv: Silly Season 2022-2023
Sputnik: Fille hade vi alltid på "lån". Oavsett om han skrivit kontrakt så var det ändå bara ett lån från hans sida. Han hade alltid blicken på horisonten och drömde om större utmaningar med större roll. Oavsett det faktumet gjorde han ändå en väl godkänd insats säsongerna han spelade för oss, väldigt stabil back med potential, tycker han ska fokusera på att utveckla sitt tvåvägsspel istället för att försöka bli något han inte är, dvs en offensiv back, det kommer han gå längre på.

Han är en typisk spelare som man aldrig någonsin tänker på (Förutom då det är dags att skriva nytt kontrakt, då är han finurlig den lille filuren). Kommer inte sakna honom, hade också blivit glad om han stannat kvar. Inte så mycket om säga om honom egentligen. Om han som hockeyspelare var en krydda hade han varit mjöl, inget spännande men gör det det ska.

Blir intressant nu att se vad vi får in istället, Offensiva backar har vi, Defensiva likaså. Är väl en ny 2-vägsback som ersättare vi behöver få in, gärna rightare men inget krav. Finns det några namn som snurrat runt som kanske kan ha lite substans?

Jaja, blir nog bra i slutändan, ser ju redan bättre ut än ifjol och 17 resor bättre än sist vi var i SHL. Presentera hela truppen nu så man kan gå på hockey-semester!
Låst ämne