1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581218 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2355210

Sv: Apropå nånting...
Så här tycker jag att man bör formera sig (om Dahlén är klar)

14. Pettersson - 51. Lander - 13. Halloran
4. Erixon - 21. LaLeggia

54. Dahlén - 78. Hanzl - 57. Wedin
9. Strömberg - 63. Eronen

27. Johansson - 33. Lundin - 94. Hartmann
2. Svensson - 7. Stenqvist

19. Andersson - 44. Blomqvist - 24. Walli

10. Alvarez
23. Boyce
26. Edfeldt

Förstakedjan:
Lander gjuten förstecenter. Pettersson på en vinge var ett lyckat koncept i Växjö. Halloran tycker jag bör få chansen i en toppformation för att få ut max av honom. Backparet Erixon-LaLeggia kamperade ihop under stora delar av förra säsongen och var riktigt stabila från typ slutet av januari och framåt.

Andrakedjan:
Dahlén och Wedin hade fin kemi under tiden i HA, bör passa bra ihop med en stabil center som Hanzl. Eronen är jag nästan mest spänd på att få se spela. Sägs vara en ruskigt säker tvåvägsback och tillsammans med Strömberg (som har en förmåga att vara lite överallt ibland) så tror jag dom kan väga upp varandra bra.

Tredjekedjan:
Hartmann i tredje, vilken lyx! Men! Det är där han och Lundin bör vara. Lundin gavs ett lite väl stort förtroende förra säsongen (i och för sig i brist på andra) så tror det blir kanon för honom att axla en roll som tredjecenter i år. Hartmann gör det suveränt vart han än spelar, tror han är god för 15 kassar även kommande säsong. OJ får en ganska tacksam roll, pudelkloke Lundin och sargräven Hartmann jobbar fram puckarna, "bara" att hålla sig rätt i banan så trillar det nog in ett gäng puckar! Svensson får hålla koll på Stenqvist, som på gott och ont liknar Westerlund väldigt mycket i spelstilen.

Fjärdekedjan:
Kan komma att hamna lite i skymundan bakom "stjärnorna" men kan likväl kunna få ett stort förtroende och neutralisera en motståndares förstakedja. Andersson tog stora kliv under föregående säsong men kommer att få svårt att platsa i en offensiv kedja som han nog var ute efter när han skrev på. Walli tror jag stenhårt på i år! Hög potential som bara väntar på att få blomma ut.. Blomqvist! Verkar bli bättre med åren? Laglojal som han är så kommer han acceptera vilken roll han än blir tilldelad, men given på fyra formationer är han.

Edfeldt mår nog bra av ett år till i J20 men får samla på sig bra erfarenhet av att träna med A-laget.

Alvarez är en bra gubbe att ha kvar ändå, trots sitt dyra kontrakt. Skulle det visa sig att OJ inte klarar av steget upp till SHL i år så är Alvarez en fullgod ersättare. Lär vara skapligt revanschsugen.

Boyce - no words needed.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Puckat: Bra och genomtänkt uppställning tycker jag! Centrarna givna som du har samt att man har Emil och Jonte i varsin kedja som spelmotor. Sen har man en Wedin/Halloran som ligger högt och forcheckar med sin speed.

Hoppas Ante redan från början har en idé som testas på försäsongen kontinuerligt . I fjol blev det för mycket hela havet stormar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Puckat: Alltså, sorry. Men Dahlén spelar så klart i förstakedjan. Halloran ser jag högst som ett tillskott i pp, i Rattieposition.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Puckat: Dahlén ska vara i förstakedjan. Det är självklart för mig. De andra stjärnorna får maka på sig.
Kommentera