1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2359353

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Alltså jag fattar ej att Brynäsarna hajpar upp den värvningen så mycket.
Visst 10 år i NHL, men han har ju knappast några fina stats att skylta med. Dahlen gjorde ju tex fler poäng under sin debutsäsong i fjol än Larsson gjorde under nån av säsongerna där borta.
Finns ju hur många svenska dussinlirare som helst där borta som lirat 10 säsonger och brunkat ihop runt 15 poäng/säsong.
Pääjärvi hade väl tex ungefär samma stats som Larsson under sina år där borta men hur stora avtryck gjorde han i Malmö ifjol?
Visst har väl Brynäs gjort en hygglig värvning men känns knappast som den superstjärna som dom verkar tro han är.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
BlackBay: Har skitigt i att jämföra spelare för ärligt talat spelarna som jämförs är inte speciellt lika varandra i spelstil, bra spelare kan floppa, spelare kan flippa som man aldrig förväntade sig etc.
Sen att vi hajpar upp värvningen är ju inte så konstigt sätt dig i vår sits så hade du tänkt annorlunda och istället för att se att Dahlen gjorde 22 poäng och Larsson gjorde 21 förra säsongen så hade du sett att Larsson gjorde 21 poäng på 43 matcher och Dahlen gjorde 22 poäng på 62 matcher, Men Dahlén är en mer offensiv spelare i mina ögon så SHL tror jag han hade gjort mer poäng än Larsson men jag tror Larsson kanske får bättre +- men som sagt svårt att jämföra så väldigt olika spelare :)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
BlackBay: Alla som säger att Larsson inte är en grym värvning kan ingenting om hockey. Sen kan du inte jämföra Dahlén med Larsson, två helt olika spelstilar. Dahlén spelade ju 1a-linan dom matcherna han gjorde merparten utav sina poäng medans Larsson spelar mot motståndarlagens bästa offensiva spelare i en 3e/4e-lina utan spel i PP där man gör dom flesta poängen i dagens NHL. Har man det i beräkningarna så är hans poängproduktion mer än godkänd.

För att ta en jämförelse så kan vi kolla på Jacob Josefsson. Sämre produktion i NHL än Larsson men gjorde 35 poäng på 40 matcher första säsongen i SHL och blev seriens bästa spelare. Han kommer få hela andra förutsättningar här, spela med offensiva spelare och i PP bland annat.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
BlackBay: Pääjärvi och Larsson är två helt olika spelare dock. Blir en konstig jämförelse. Larsson har väl sina styrkor i det defensiva spelet. Såg på twitter att han har mycket bra underliggande statistik i NHL. Går inte komma bort från att det är en väldigt bra värvning. Kommer vara extremt nyttig för Brynäs.
Kommentera