1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580616 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2360707

Sv: Försäsong 2022
JanneH: Timrå känns inte som klubben som har råd att lösa en massa kontrakt. Däremot kanske man kan hitta en affär med ett allsvenskt topp 5-lag under säsong eller kanske Norge/Danmark? Tror säkert Alvarez kan hitta sin plats på två kedjor där tempot är lite lägre och kompetensen lite slöare.

Sen är det som du säger att vi behöver bredd. Kan Alvarez klocka in på en lägstanivå som är högre än den högstanivå han visade upp förra säsongen så skulle han kunna vikariera i en tredjelina. Låter kanske som orimligt höga krav men våra topp 2-linor kommer att vara vassa i år vilket gör att vi har spelare i tredjelinan (Hartmann, Lundin, Halloran) som annars hade gjort anspråk på en plats i 2:a. Halloran är kanske också den enda spelaren som Alvarez teoretiskt kan peta? I en fjärdelina, som ändå kommer få begränsad speltid, hoppas jag (som du) att man kan sätta egna produkter på tillväxt. Det känns fel att ha en relativt dyr och omotiverad extern värvning där.

Kanske upplevs som orättvis mot Alvarez men förra säsongen, när vi behövde spelare som kunde kliva fram, så gör han en sån usel och genomdålig säsong att man tappade hakan. Långa stunder såg han extremt oengagerad ut och vi led många baklängesmål till följd av hans lojhet på offensiv blå och dåliga hemjobb. Jag har extremt svårt att släppa det.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2022
Olle: Alvarez ja. Jag tror vi får svårt att skeppa iväg hans kontrakt på någon annan. Har för mig att han var ganska okej betald och i kombination med det han presterat hos oss lär väl ingen klubb vilja ta i honom ens med tång. Om vi nu inte skulle vara desperata och stå för 75% av lönen eller så...

Sen är han gammal nu, om han såg seg och ointresserad ut i fjol så tror inte jag på några större mirakel i år iallafall. Han kanske har lyft sig något, med ett annat driv och ledarskap på/av isen, men jag ser framför mig att han håller till i 3e-linen och är okej framåt men seg hemåt. Lite som ifjol. I 4e passar han inte, så då kanske han är bättre på bänken.
Låst ämne