1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581649 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2360696

Sv: Försäsong 2022
Olle: Samtidigt behöver vi väl lite bredd i laget för att täcka upp för skador också.
Frågan blir då vad som är billigast:
1 Lösa ut han från kontraktet och skaffa en breddspelare med lägre lön
2 Behålla honom

Alla spelare i ett lag kan bidra på sitt sätt och skulle Alvarez få värsta nytändningen så petar han ju typ en sån som Halloran men av rent ekonomiska själ gissar jag att det är enklare att gå in i säsongen med en spelare man redan har på kontrakt.
En spelare som mest troligen kommer konkurrera om speltid i 4e kedjan.
Funkar det inte under säsongen kan man ju alltid hitta en annan lösning. Personligen hoppas man ju att fler breddspelare kan hämtas in från egna juniorleden.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2022
JanneH: Timrå känns inte som klubben som har råd att lösa en massa kontrakt. Däremot kanske man kan hitta en affär med ett allsvenskt topp 5-lag under säsong eller kanske Norge/Danmark? Tror säkert Alvarez kan hitta sin plats på två kedjor där tempot är lite lägre och kompetensen lite slöare.

Sen är det som du säger att vi behöver bredd. Kan Alvarez klocka in på en lägstanivå som är högre än den högstanivå han visade upp förra säsongen så skulle han kunna vikariera i en tredjelina. Låter kanske som orimligt höga krav men våra topp 2-linor kommer att vara vassa i år vilket gör att vi har spelare i tredjelinan (Hartmann, Lundin, Halloran) som annars hade gjort anspråk på en plats i 2:a. Halloran är kanske också den enda spelaren som Alvarez teoretiskt kan peta? I en fjärdelina, som ändå kommer få begränsad speltid, hoppas jag (som du) att man kan sätta egna produkter på tillväxt. Det känns fel att ha en relativt dyr och omotiverad extern värvning där.

Kanske upplevs som orättvis mot Alvarez men förra säsongen, när vi behövde spelare som kunde kliva fram, så gör han en sån usel och genomdålig säsong att man tappade hakan. Långa stunder såg han extremt oengagerad ut och vi led många baklängesmål till följd av hans lojhet på offensiv blå och dåliga hemjobb. Jag har extremt svårt att släppa det.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
JanneH: Alvarez kommer inte att peta Halloran(om han nu mot förmodan inte skulle vara klappkass, vilket jag inte tror kommer hända utifrån videor man har sett).

JJ/Rautio

Laleggia - Strömberg
Eronen - Svensson
Stenqvist - NY/Erixon
Edfeldt - Erixon/NY

(Dahlén?) - Lander - Pettersson
Halloran - Hanzl - Wedda
Hartmann - Lundin - OJ/Alvarez
Blomman - Andersson - Walli

Tror på något sånt lagomt till seriestart!
Låst ämne