1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2360688

Sv: Försäsong 2022
mikenomad: Å ena sidan presterade Alvarez, poängmässigt, som Salinen, Olesen, Danielsson osv. så man kanske inte ska såga honom helt (defensiven var dock bedrövlig). Å andra sidan, om Dahlén ansluter, så är det alltså Walli, Hartmann, Lundin, Wedin eller Blomqvist som Alvarez ska konkurrera ut (?) och det ser jag inte hända. För det första så kan han inte matcha dom i ren arbetsprestation och för det andra kan jag inte se honom spela sin roll bättre. Hartmann är på starkt uppåtgående poängmässigt. Walli duktig tvåvägs. Lundin har en betydligt högre högstanivå än Alvarez och mer potential. Blomqvist bra i boxplay och bättre poängmässigt. Wedin ska vi inte ens snacka om. Sen har dom här spelarna varit med och spelat upp Timrå i SHL och så länge dom klarar nivån så tycker jag alltid man ska välja dom före legoknektar.

Tycker det ser tufft ut för Alvarez men han får gärna överraska och konkurrera ut någon av dom andra om han har det i sig. I min värld hittar vi honom i AIK, Löven eller Västerås nästa säsong.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2022
Olle: Samtidigt behöver vi väl lite bredd i laget för att täcka upp för skador också.
Frågan blir då vad som är billigast:
1 Lösa ut han från kontraktet och skaffa en breddspelare med lägre lön
2 Behålla honom

Alla spelare i ett lag kan bidra på sitt sätt och skulle Alvarez få värsta nytändningen så petar han ju typ en sån som Halloran men av rent ekonomiska själ gissar jag att det är enklare att gå in i säsongen med en spelare man redan har på kontrakt.
En spelare som mest troligen kommer konkurrera om speltid i 4e kedjan.
Funkar det inte under säsongen kan man ju alltid hitta en annan lösning. Personligen hoppas man ju att fler breddspelare kan hämtas in från egna juniorleden.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Olle: Fick se denna dörr som granne till mig dit jag flyttat. Måste betyda något eller hur? :) Dessutom fick jag fram nr 54 på en app jag använder ofta. Han är klar :)

Förövrigt skall det bli intressant att se laget ikväll. Roligt att se Lander och Petterson igen. Men vi vet ju att i träningsmatcher går man inte fullt eftersom man inte vill skada sig. Men bara att se dessa i timråtröjan igen blir underbart :)
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Olle: Sammanfattar hans situation bra, ungefär så tänker jag att hans utmaningar ser ut. Återstår att se om han är redo att ta den kampen och det är lite det jag är nyfiken på redan inför ikväll när han ges förtoende i 2:a. I min värld behöver det synas redan ikväll, han har ingen tidsfrist att luta sig mot med att det är försäsong bla bla bla. Ser det ut på försäsongen som det gjorde stora delar under hela förra säsongen så bör han vara utanför laget när serien drar igång
Låst ämne