1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581114 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2373263

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2022-09-17
Hört ja en skål 🥳🍾🍻
Låt dä rinna lätt ikväll rabbuslingar 🥳🥳
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2022-09-17
Gameday, bitches!
Länge sen man var så taggad. Man brukar visserligen se fram emot premiärerna, men när det handlat om SHL har det mest varit av typen "låt oss få den där jävla rotfyllningen överstökad".
I år är det pirri-pirri på riktigt.

Ska bli überintressant att se vad det här laget kan göra i SHL. Framtungt no shit, vi har ju fått in 4 offensiva hemvändare av yppersta kvalle. Baksidan har näppeligen blivit sämre av det, även om den rent numerärt är undermålig.
Men: ifjol hette det "tunt framåt, men stabilt bakåt". Nu har vi rensat bort Bohm, Carlsson, Zajac framförallt, och ersatt med Eronen, Stengvist och fått tebaks Didde. Då är det plötsligt sämre än ifjol, enligt "experterna". Lite eljest, kan tyckas.

Framåt är det som sagt dag och natt jämfört med ifjol. Skulle inte byta fw-besättning med något lag.
Frågetecken finns enligt mig på målvaktssidan och i båset. JJ var grym mot DIF, men kan han hålla hög nivå över tid? Rautio som backup är inte heller supersexigt, även om det knappast är någon nedgradering från fjolårsfinnen.

Kan Ante "sätta försvarsspelet", och få till det berömda grundspelet? Det hoppas vi. Klart är att han får ypperliga förutsättningar, med den här karaktären på spelartruppen. Lander, Pettersson, Jonte, Hanzl m fl vet hur hockey spelas på den här nivån. Och ingen av dom är nog särskilt rädd för att uttrycka ev avvikande meningar heller. Det bör bidra till ett mer gediget, vägvinnande spel.
Dock: båset som helhet är ändå en osäkerhetsfaktor.

Jag är tämligen säker på att det här laget kommer lyckas undvika kval med god marginal. Interna målsättningen är slutspel, och det känns högst rimligt.
Låt oss hoppas på god publikuppslutning redan från start, så att det finns marginaler att justera t ex back- och målvaktssidan om behov uppstår. En back till kommer vi ju att behöva ta in, helst i går.

Och strax är det som sagt premiär. En tuff sån dessutom. Hanzl borta, va? Då blir det riktigt jävla snorsvårt. Frölunda har ju matchat på riktigt under försäsongen, mot bra motstånd. Timrå har mysavfärdat dränggäng som Sundsvall och Modo. Klar risk att detta kommer att orsaka Timrå stora bekymmer direkt från nedsläpp.

Men, va faen. Ut och kör, pöjkar. Visa hockeysverige hur ett framtungt lag agerar, och vad hockeyhjärta egentligen betyder.
Sen ses vi uppe i NHC mot Linköping. Första hemmapremiären på plats sen...ja, kan det vara invigningen av arenan 2003? 19 jävla år sen. Helt gälet.
Precis som den matchen var. När Koivunen (?) fick pucken i slottet och stänkte in 4-3...jeeez. Då var det livat.

Till topps, vänner! Nu kör vi!
Låst ämne

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2022-09-17
Vi har påbörjat vandringen genom Göteborg för att nå uppladdningen på Spoton, blir påhoppade längst vägen med ”Lycka till” och ”Hoppas på en bra fight ikväll”. Dom förstår verkligen inte, idag är början på ett årligt krig. Threehundred days below the sun, Fields of Verdun
Låst ämne