1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581137 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2378663

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
söder över: det jag tycker mig sakna är att komma med fart genom mitt zon. Ofta blir det fel där, går för sakta eller ett felpass som ställer till det. Där behövs det jobbas på rejält.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
snushane: ja det blir väl ypperligt tydligt i PP där vi inte är framgångsrik med ingångarna alltså att komma in i anfallszonen. Jag tänker på tidiga pp mot LHC ex,vis där vi inte kom igenom mittzonen med fart vilket totalt satt PP ur spel.

När vi väl kommer in i anfallszonen under pp slutar det allt som oftast med en målchans.

Men ingångar/vända spel med kontroll/transport genom mittzon är något Ante/spelarna måste prata om och träna på för att det ska gå snabbare. Här måste man veta vilka ytor man ta pucken till…
Låst ämne

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
snushane: Ja och man hoppas ju att man lagt krut där när Ante snackat man jobbat mest på försvarsspel. Inte bara positionspel i egen zon utan hur man jobbar som en enhet och på så sätt har bra lösningar på att effektivt sätt ta sig ur egen zon för omställningsspel.

Visst vi kan ju absolut inte kräva en vinst på bortais i Växjö, men de åt verkligen upp oss över hela isen. Till exempel hur de var extremt tighta i egen zon och om de inte täckte bort alla skott så återvann de pucken rätt enkelt och hade i princip alltid ett alternativ att passa sig ur press med.

Jag hade inte suttit här och klagat om det här var en engångsförteelse, men eftersom det sett ut i princip nästan likadant mot Frölunda och LHC så tycker jag det är mer en ovana än otur för dagen. Ante har mycket att strama åt och det rätt snabbt. Det är nu det kritiserade tränarteamet kommer aättas på prov om de håller.
Låst ämne

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
snushane: Det har varit så ofta denna säsong, och när spelarna inte klarar av det så åker dom och byter.
Låst ämne