1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580622 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2378673

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
snushane: Ja och man hoppas ju att man lagt krut där när Ante snackat man jobbat mest på försvarsspel. Inte bara positionspel i egen zon utan hur man jobbar som en enhet och på så sätt har bra lösningar på att effektivt sätt ta sig ur egen zon för omställningsspel.

Visst vi kan ju absolut inte kräva en vinst på bortais i Växjö, men de åt verkligen upp oss över hela isen. Till exempel hur de var extremt tighta i egen zon och om de inte täckte bort alla skott så återvann de pucken rätt enkelt och hade i princip alltid ett alternativ att passa sig ur press med.

Jag hade inte suttit här och klagat om det här var en engångsförteelse, men eftersom det sett ut i princip nästan likadant mot Frölunda och LHC så tycker jag det är mer en ovana än otur för dagen. Ante har mycket att strama åt och det rätt snabbt. Det är nu det kritiserade tränarteamet kommer aättas på prov om de håller.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
Sputnik: enligt Ante har dom ju bara tränat försvarsspel på försäsongen. Kanske dags nu att träna anfallsspel. Föra puck ur mittzon och in i anfallszon på ett käckt sätt. Njaee, säsongen är lång och jag är inte ett dugg orolig att Ante och laget kommer kunna styra upp det här på rätt sätt. Herrejävlar, laget är nytt och det tar tid att få ihop grejerna. En förlust är ingen förlust.
Låst ämne

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
Sputnik: Håller med till fullo. Och jag gillar dessutom inte riktigt Ante förklaring idag, om att han skyller detta på utvisningarna.
Jag har sett hockey i 40år, och detta var en match där vi var totalt utspelade. Vi skapade i stort sett ingenting på hela matchen.
Och som du skriver, det går igen i de andra två matcherna också.

Jag tycker dessutom att Lander har en tendens att dra ner tempot i anfallszonen. Han vill gärna hålla i pucken med ena handen och hålla undan motståndarna med den andra. Det kan ju vara effektivt för att låsa fast pucken i anfallszonen. Men ibland skulle jag önska mer av det snabba passet eller överlämningen så man kommer snabbare mot mål med avslut.

Men vi är på en resa och vi bygger eftersom, så detta blir nog bra.
Låst ämne

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
Sputnik: Inte för att sitta och göra nån till åtlöje, men jag måste ju erkänna att jag drog på smilbanden när man läste på ST häromveckan att Molinder hade genomgång av tekningar med spelarna. 😅

Jag tror fortfarande på Ante som headcoach, men Nubbens experiment med Molinder och en fortsatt obeprövad tränarkonstellation har ju inte övertygat än så länge, även om vi hade ett framgångsrikt kval förra säsongen.
Låst ämne