1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581244 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2378859

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
Men om Emil Pettersson kan få laget att omsätta alla klocka ord han säger i intervjun i ST så känner jag mig jävligt lugn. Inte ofta man hör en spelare bryta ner och analysera en förlust så här bra.

"Vi är i en process och ska bygga något jäkligt bra här och det kommer att komma bakslag under en säsong och det är absolut tungt att förlora och man är aldrig nöjd med det, men vi ska inte bli allt för negativa över en förlust. Utan vi ska lära oss av det här och gå vidare.

Vad är det för lärdomar från den här matchen som ni tar med er?

– Det är nog just det, spelet med pucken, att vara mer cyniska. Under lite tyngre perioder i matcher att man fortsätter att lita på det vi gör och få in lite enkla puckar i anfallszon och skapa lite tid där på det sättet. Men det är lättare sagt än gjort, och det är något som vi kommer att jobba på, säger Pettersson.

I andra perioden kom Timrå ut med ny energi efter att ha snurrat runt lite i kedjorna.

Sedan kom utvisningarna, Växjö tog vara på läget och gjorde 4–0 i fem mot tre.

– Vi har varit lite odisciplinerade här i de första matcherna, samtidigt som jag tycker att det är några som har varit lite hårda mot oss. Men vi är inget lag som ska ha en massa bortförklaringar, det är upp till domarna. Det är något som vi kan påverka genom att vara noggrannare i hur vi går in i situationer, och var vi har klubban, det är absolut en grej som vi måste bli bättre på."
Låst ämne