1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580939 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2379608

Sv: Apropå nånting...
Sputnik:

"Kan känna att det skulle vara lite uppfriskande om nått lag kan bryta lite mönster och hitta ett lite nytt spelsätt än bara fart, fart och åter fart."

Precis denna utveckling är det som jag tycker hockeyn har blivit mindre underhållande. Alla spelar ganska lika, det är fart och kraft som premieras i dagens hockey, spelarna är likformade likadant som spelsättet.

Själv tyckte jag det var intressant när lagen var mer dynamiskt byggda, du hade kanske några riktigt snabba spelare, några smarta centrar som verkligen var playmakers, tunga jobbiga spelare som hade en roll och det var att irritera motståndarnas bästa spelare, du hade någon spelskicklig back och någon riktigt elak jävla back som knappt kunde åka skridskor men aldrig släppte in någon på mål utan att det gjorde ont.

Det var dessutom större skillnad mellan hur lagen spelade och deras spelsystem. Idag är alla coacher också likformade och står för väldigt liknande hockey.

Jag saknar de spelare man fick se förr som Wernblom, Söderberg, Salle, Sundström, Skröder, Hahl, Warg, Jönsson, Davidsson, Ledin, Jämtin osv. Dessa stack ut och var profiler. Idag är det ändå rätt profillöst överlag, förr hade man alltid ett par spelare i varje lag man hatade för att det hade en extrem spets inom något (playmaker, grisiga, snabba osv) och gärna ville ha i sitt eget lag. Idag ser jag knappt någon skillnad på spelarna mellan lagen och det finns betydligt färre som väcker dessa känslor.

Tror många av de spelare som höll hög nivå för 15-20 år sedan och var riktigt profiler skulle ha svårt att hävda sig i dagens hockey till och med när de var på sin topp eftersom hockeyn har förändrats så mycket.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Ja jag håller med. Jag satt och blippade mellan alla matcherna idag. Fruktansvärt intetsägande underhållning. Det skall gå så oerhört fort i SHL men ärligt talat så saknar flertal spelare spelskickligheten att vara kreativ samtidigt.

Det som gör att tränare och föreningar inte vågar bryta normen och tönka nytt är nog rädslan att misslyckas och åka ur, med tanke på kvalsystemet som inte finns i KHL och NHL till exempel.
Kommentera