1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580530 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2379619

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Ja jag håller med. Jag satt och blippade mellan alla matcherna idag. Fruktansvärt intetsägande underhållning. Det skall gå så oerhört fort i SHL men ärligt talat så saknar flertal spelare spelskickligheten att vara kreativ samtidigt.

Det som gör att tränare och föreningar inte vågar bryta normen och tönka nytt är nog rädslan att misslyckas och åka ur, med tanke på kvalsystemet som inte finns i KHL och NHL till exempel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Sputnik:

Absolut, en stängd liga eller en liga där man kan gå upp men inte åka ur skulle nog få fler att våga prova något annat. Då kanske några vågar att bygga laget annorlunda, använda de spelare man får upp via juniorverksamheten som inte alla är stöpta i samma form dvs med fart och kraft.

Personligen skulle jag gärna offra spänningen med nedflyttning ifall det betyder att man får se mer dynamiskt byggda lag med fler profiler, och lag som spelar lite annorlunda samt ifall det betyder att lagen vågar satsa mer på sina egna spelare från juniorlagen.

Kanske dags att titta på en ny modell med stängd liga som man ändå kan kvala in till, finns ju inget som säger att det måste vara jämnt antal lag.

Dela upp oss i norr och söder serier och utöka till 18-20 lag, underlaget finns ju bevisligen i HA där t.ex Löven, Modo, DIF, AIK, Södertälje, Mora, Västerås, BIK alla har organisationer som skulle kunna utvecklas till SHL klubbar på sikt.
Kommentera