1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581631 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2379629

Sv: Apropå nånting...
Sputnik:

Absolut, en stängd liga eller en liga där man kan gå upp men inte åka ur skulle nog få fler att våga prova något annat. Då kanske några vågar att bygga laget annorlunda, använda de spelare man får upp via juniorverksamheten som inte alla är stöpta i samma form dvs med fart och kraft.

Personligen skulle jag gärna offra spänningen med nedflyttning ifall det betyder att man får se mer dynamiskt byggda lag med fler profiler, och lag som spelar lite annorlunda samt ifall det betyder att lagen vågar satsa mer på sina egna spelare från juniorlagen.

Kanske dags att titta på en ny modell med stängd liga som man ändå kan kvala in till, finns ju inget som säger att det måste vara jämnt antal lag.

Dela upp oss i norr och söder serier och utöka till 18-20 lag, underlaget finns ju bevisligen i HA där t.ex Löven, Modo, DIF, AIK, Södertälje, Mora, Västerås, BIK alla har organisationer som skulle kunna utvecklas till SHL klubbar på sikt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rytter: kommer nog lösa sig till nåt du beskriver. Håll Djurgården utanför SHL några år så kommer reglerna ändras. Heja Löven.!!
Sen det här sjukt tråkiga att bara ett lag kan gå upp per säsong, vem fan kom på det? För varje år som går med det systemet ju svårare blir det för HA lagen att gå upp. SHL är nästan en stängd liga med det dumma systemet. Samma jävla lag som går upp och ner. Gör om och gör det mer möjligt att gå upp. Gärna en Norr och Söder serie. Där det ska finnas ned och uppflyttningsmöjligheter. Att stänga ligan tror jag är en dålig utveckling för svensk hockey. Lag i lägre serier måste få ha drömmar att kunna gå uppåt i seriesystemet. Sen skulle jag vilja ha tillbaka kvalseriespelet som det var förr. Kvalserien var ju grymt spännande där dom två första lagen går upp.
Stängd liga låter tryggt och rätt för oss som är i SHL. Men för svensk hockeys utveckling. Njaee.. skeptisk!! Eller så kanske jag bara är en gammal gubbe som är rädd för nytänkade saker. ?🤔
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dagens lilla gåta: Vad är det likhet mellan Sverige o Giffarna i fotboll?
Kommentera