1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581814 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2379703

Sv: Apropå nånting...
Rytter: kommer nog lösa sig till nåt du beskriver. Håll Djurgården utanför SHL några år så kommer reglerna ändras. Heja Löven.!!
Sen det här sjukt tråkiga att bara ett lag kan gå upp per säsong, vem fan kom på det? För varje år som går med det systemet ju svårare blir det för HA lagen att gå upp. SHL är nästan en stängd liga med det dumma systemet. Samma jävla lag som går upp och ner. Gör om och gör det mer möjligt att gå upp. Gärna en Norr och Söder serie. Där det ska finnas ned och uppflyttningsmöjligheter. Att stänga ligan tror jag är en dålig utveckling för svensk hockey. Lag i lägre serier måste få ha drömmar att kunna gå uppåt i seriesystemet. Sen skulle jag vilja ha tillbaka kvalseriespelet som det var förr. Kvalserien var ju grymt spännande där dom två första lagen går upp.
Stängd liga låter tryggt och rätt för oss som är i SHL. Men för svensk hockeys utveckling. Njaee.. skeptisk!! Eller så kanske jag bara är en gammal gubbe som är rädd för nytänkade saker. ?🤔
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
snushane:

Man hör ofta att det vore skadligt för svenskhockey med en stängd liga. Sedan tycker jag inte den ska vara helt stängd, om en klubb har rätt förutsättningar så ska den kunna flyttas upp. Exakt hur man ska mäta eller avgöra detta måste såklart funderas kring.

Men jag skulle vilja syna det argumentet. Vad menar man när man säger "skadligt för svensk hockey"?

Finskhockey verkar ju må rätt bra trots stängd liga, de har framgångsrikt landslag, juniorlaget är riktigt bra. Jag tror deras juniorframgångar i högsta grad kan kopplas till den stängda ligan.

Finska klubbar vågar plocka in juniorer i truppen och ge dem stora roller, de får spela seniorhockey utan pressen att spela ner klubben och utvecklas av detta.

Sedan kanske klubbarna skulle må bättre ekonomiskt ifall man inte behöver sätta ekonomin på spel för att undvika att åka ur. Då det inte blir samma press och budgivningar om spelare, kanske lönespiralen stannar av lite och ger klubbarna chansen till bättre ekonomi och kan satsa på sin juniorverksamhet mm istället.

Det kanske är så att svensk hockey och klubbarna egentligen skulle må bättre av en stängd liga. Då man istället kan fokusera på att utveckla spelare och bygga på riktigt lång sikt och slipper riskera ekonomin varje år.
Kommentera