1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581402 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2382655

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Octagon: Ja..många här verkar ju tro att vi helt plötsligt ska bli ett topplag bara för att vi fått in ett gäng bra spelare. Det är inte riktigt så det fungerar. De vi fått in håller teoretiskt hög klass, men då måste man komma ihåg att de andra lagen särskilt topplag som Skellefteå, Färjestad mfl har minst lika bra spelare framåt om inte bättre. Sedan har de bredare lag, medans vi har ganska många som kanske är precis på gränsen till SHL-nivå. De har även spelat ihop i många fall flera år, medans vi har nyss börjat den resan.

Jag tror också Timrå får kämpa i botten, men jag tror inte det behöver vara någon katastrof i sig. Klarar vi det har vi en rätt fin stomme att bygga vidare på. Om några år kanske vi når slutspel, det känns rimligt om allt vill sig väl.

Sedan tror jag Timrå har ganska mycket mer uppsida att plocka ut jämfört med många andra lag denna säsong. Men det krävs hårt jobb och träning för det. Ledarna i laget inkl tränarna måste också leda laget i rätt riktning. Vi måste bli mer fysiska och ha bättre attityd, då tror jag det kan bli bra. Jag tror inte alls spelarna är nöjd med dagens förlust och jag vet att många av dem känner revanschlusta redan nu inför nästa match. Det tar tid att skaffa rätt karaktärer i ett lag och den resan har precis börjat för oss.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Labban: spontant känns det rätt sjukt att vi värvar landslagsspelare från KHL och NHL men ändå ska behöva vänta på att dom ska hitta ”nivån”.

Jag tror inte nån här förväntar sig att Timrå ska bli något topplag i år men när man gör dundertabbar i försvaret samtidigt som offensiven lyser med sin frånvaro, då får åtminstone jag flashbacks från förra säsongen och vi alla såg ju hur lång det räckte. Jag tycker man kan förvänta sig en nivå högre än den bottenlagsstämpel vi har över oss just nu.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Labban: Fast dom flesta här inne har ju tippat oss på den under delen av serien om vi ska vara riktigt ärliga, att många trott att vi ska vara ett topplag är inte sant.
Vi har rätt många nya spelare och man ser liknande tendenser från fjolåret i spelet 5 mot 5, där man bara åker utsida försvar och det händer egentligen inte så mycket, det torde vara tämligen enkelt att göra en analys på vad som är galet med facit i handen.
Låst ämne