1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580179 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2382650

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Herregud va många desillusionerade personer som häckar här. Vi har bättre lag än på många år men självklart har vi inte material för ngn topplacering. Jag tycker att vi presterar i linje med rimliga förväntningar. Lite mer effektivitet och lite mer rakt på så blir detta hur bra som helst. Jag har tippat 8-10 plats och det kanske kan landa där.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Octagon: Egentligen är väl målsättningen att nå en 8-10 plats inte orimligt och enligt förväntningarna.

På förhand hade vi en svag målvaktssida och en tunn backsida. Fine, det var den givna handen inför säsongen och något som drar ner förväntningarna. Men forwardssidan är något i hästväg, i alla fall när det gäller Timrå ik. Våra två första kedjor är god nog till vilket lag som helst nästan i SHL.

Det är där det blir kortslutning i min hjärna. Vad är det som gör att etablerade spelare i Europa inte klarar av att spela ett rakt och enkelt spel? Hur kommer det sig att våra stjärnor dräller puckar i defensiv zon, i offensiv zon och vid varje linje? Hur kommer det sig att våra stjärnor inte kan etablera tryck och skapa långa anfall? Hur kommer det sig att våra stjärnor tappar markering och bjuder på indianare när FBKs inte gör det? Kunnandet har dom ju uppenbarligen från andra lag och ligor. Lander mvp i slutspelet i khl, exempelvis.

Jag hade inte förväntat mig vinst i varje match, långt ifrån. Men jag hade åtminstone förväntat mig att stjärnorna skulle hålla uppe nivån i spelets samtliga moment och på så sätt få med sig övriga så att den generella kvaliten blev högre. Det ser man ingenting av nu, och DET gör mig besviken.

Spelet har varit ganska risigt i alla matcher. Man saknar ett grundspel, en tydlighet och en röd tråd. Det ser lite ut som det gjorde ifjol, faktiskt. Skillnaden är väl att man lyckats tagit nån poäng tack vare individuella prestationer. Men mer än så är det ju inte.

Den som kanske har mest att bevisa är Ante. Det delade ledarskapet var ett jävla fiasko ifjol - men varför ser det ungefär likadant ut nu då? Varför ser man ingen förbättring i spelet mellan matcherna? Varför är det så ostrukturerat?

Åh, va fan. Det ÄR tidigt på säsongen och allt det där tjafset. I know. Men nog fan ska vi kunna möta FBK och SAIK utan att man på förhand vet att det blir torsk? Nog borde det finnas en liiiiten gnutta hopp om att lugga motståndet på poäng? Man vet ju redan nu att SAIK har tre enkla poäng nästa match och det gör mig förbannad. Framför allt när Timrå har det bästa laget på åratal.

#nogmedgnäll
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Octagon: Jag hade på riktigt förväntar mig mer med dessa återvändare.
Jag kanske inte tänker på poängen, utan det spel laget presterar.
Utan en storspelande JJ så vette faan om vi haft ngr poäng.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Octagon: Effektivitet är väl det enda som räddat oss så här långt när spelet inte fungerar i övrigt. Problemet är inte effektivitet, det är att vi inte öht kommer genom mittzon när motståndaren stänger ner. Resultatet blir då att anfallsspelet stannar upp och motståndarna kan enkelt ta pucken och vända spelet. Vi får alltså inte några längre anfall. Vet inte hur många gånger jag sett en Timråforward få pucken i mittzon och verkar närmast chockad att den kom till honom varpå han schabblar bort den. Försvarsspelet som det snackades så mycket om är som ett gäng yra höns som ska försöka göra det vackert och spela sig ur zonen istället för att få bort puckjäveln. Poängskörden tycker jag faktiskt är för hög mot för hur spelet sett ut. Slutspel är bara att glömma om det ser ut så här resterande säsong.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Octagon: Ja..många här verkar ju tro att vi helt plötsligt ska bli ett topplag bara för att vi fått in ett gäng bra spelare. Det är inte riktigt så det fungerar. De vi fått in håller teoretiskt hög klass, men då måste man komma ihåg att de andra lagen särskilt topplag som Skellefteå, Färjestad mfl har minst lika bra spelare framåt om inte bättre. Sedan har de bredare lag, medans vi har ganska många som kanske är precis på gränsen till SHL-nivå. De har även spelat ihop i många fall flera år, medans vi har nyss börjat den resan.

Jag tror också Timrå får kämpa i botten, men jag tror inte det behöver vara någon katastrof i sig. Klarar vi det har vi en rätt fin stomme att bygga vidare på. Om några år kanske vi når slutspel, det känns rimligt om allt vill sig väl.

Sedan tror jag Timrå har ganska mycket mer uppsida att plocka ut jämfört med många andra lag denna säsong. Men det krävs hårt jobb och träning för det. Ledarna i laget inkl tränarna måste också leda laget i rätt riktning. Vi måste bli mer fysiska och ha bättre attityd, då tror jag det kan bli bra. Jag tror inte alls spelarna är nöjd med dagens förlust och jag vet att många av dem känner revanschlusta redan nu inför nästa match. Det tar tid att skaffa rätt karaktärer i ett lag och den resan har precis börjat för oss.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Octagon: Fast det är väl just det, det är väl bara HV som i dagsläget visat upp sämre spel än Timrå. Spelet i egen zon imponerar inte jättemycket, eller spelet över hela isen vill säga. Det är ingen garanti att slippa kvala i år, där ligger mina farhågor och därför är jag så kritisk.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Octagon: Nu har vi mött HV och knep 2 poäng, vilka lag ser du hamnar som 11 respektive 12? Vilka ska vi ha under oss? Som det ser ut just nu är det svårt att svara på den frågan, iallafall från mig eget perspektiv.
Låst ämne