1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581400 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2382666

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Octagon: Egentligen är väl målsättningen att nå en 8-10 plats inte orimligt och enligt förväntningarna.

På förhand hade vi en svag målvaktssida och en tunn backsida. Fine, det var den givna handen inför säsongen och något som drar ner förväntningarna. Men forwardssidan är något i hästväg, i alla fall när det gäller Timrå ik. Våra två första kedjor är god nog till vilket lag som helst nästan i SHL.

Det är där det blir kortslutning i min hjärna. Vad är det som gör att etablerade spelare i Europa inte klarar av att spela ett rakt och enkelt spel? Hur kommer det sig att våra stjärnor dräller puckar i defensiv zon, i offensiv zon och vid varje linje? Hur kommer det sig att våra stjärnor inte kan etablera tryck och skapa långa anfall? Hur kommer det sig att våra stjärnor tappar markering och bjuder på indianare när FBKs inte gör det? Kunnandet har dom ju uppenbarligen från andra lag och ligor. Lander mvp i slutspelet i khl, exempelvis.

Jag hade inte förväntat mig vinst i varje match, långt ifrån. Men jag hade åtminstone förväntat mig att stjärnorna skulle hålla uppe nivån i spelets samtliga moment och på så sätt få med sig övriga så att den generella kvaliten blev högre. Det ser man ingenting av nu, och DET gör mig besviken.

Spelet har varit ganska risigt i alla matcher. Man saknar ett grundspel, en tydlighet och en röd tråd. Det ser lite ut som det gjorde ifjol, faktiskt. Skillnaden är väl att man lyckats tagit nån poäng tack vare individuella prestationer. Men mer än så är det ju inte.

Den som kanske har mest att bevisa är Ante. Det delade ledarskapet var ett jävla fiasko ifjol - men varför ser det ungefär likadant ut nu då? Varför ser man ingen förbättring i spelet mellan matcherna? Varför är det så ostrukturerat?

Åh, va fan. Det ÄR tidigt på säsongen och allt det där tjafset. I know. Men nog fan ska vi kunna möta FBK och SAIK utan att man på förhand vet att det blir torsk? Nog borde det finnas en liiiiten gnutta hopp om att lugga motståndet på poäng? Man vet ju redan nu att SAIK har tre enkla poäng nästa match och det gör mig förbannad. Framför allt när Timrå har det bästa laget på åratal.

#nogmedgnäll
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Kerstin_k: Malmö har slagit SAIK ett antal gånger nu på bortaplan så ingenting är omöjligt. Gäller att tro på sig själva och sitt eget spel samt minimera misstagen och onödiga utvisningar.

Om vi ska besegra SAIK så måste vi se till att stoppa deras heta spelare just nu: Jonathan Pudas, Oscar Möller, Richard Hugg, Jonathan Jonsson (ex Modo) och Max Lindholm. Dessa ligger alla i topp 10 i poängligan!

Däremot så ligger SAIK keepern Gustaf Lindvall endast på en 13:e plats i målvaktsligan så skjut på allt som rör sig!

En seger mot SAIK skulle höja självförtroendet rejält och det är precis vad vi nu behöver. Med riktigt hårt arbete, disciplin och lite flax så kan det gå.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Kerstin_k: Jo jag håller med om att Ante har endel att bevisa. Han verkar mest kritisk mot domarna hittills. Sedan var han mer realistisk nu mot FBK och gick in på att man dräller med puck för mycket. Men min fråga är har de analyserat varför det blir såhär? Som jag ser det spelar man alldeles för svårt och litar inte på sin egna förmåga. Både i uppspelen och vid avslut så passar man hellre svåra pass/duttar än att spela enkla pass. Tycker mig också se att man är omedveten om sin omgivning bär man väl får pucken, blir liksom panik istället för att man bestämt sig innan för hur man vill spela.

Att man gör på detta sätt måste väl ändå vara ett systemfel, hur man har kommit överens om hur man spelar upp pucken mot ett samlat försvar? Kan inte se det på något annat sätt. Eller så har man tränat på ett sätt som kanske funkar mot vissa lag men inte mot andra. Som jag ser det angrep man problemet helt fel mot både Växjö och FBK iaf. Uppenbarligen.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Kerstin_k: Ja säg det. Jag tror förvisso inte våra stjärnor är milsvid bättre än spelarna i andra lag. Hade vi haft 5 st Lander hade vi kanske varit märkligt att vi inte är bättre mot FBK, men nu har vi en. Eller Dahlén eller EP för den delen.

Dahléns spel bygger ganska mycket på att vi etablerar ett tryck i motstådarlagets zon. Man såg ju idag hur han glänste när vi fick fast pucken. Att ta in pucken i offensiv zon är väl inte hans styrka direkt och där behövs andra spelare som kan bidra med det. Både Lander och EP har haft svårt med detta mot bättre lag, de blir lätt ensamma. Där tror jag de skulle behöva bättre understöd. Halloran har tyvärr också bekymmer med detta trots endel bra försök.

Jag saknar den där forecheck-aggresiviteten man såg stundtals förra säsongen. Erik Andersson, Walli, Lundin och några till drar detta last mest, men varför kan inte "stjärnorna" lägga ned minst lika mycket tid på detta? Det är en liten besvikelse för mig. Man tror kanske man ska spela tjusigt istället för att göra grovjobbet
Låst ämne