1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581387 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2382656

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Octagon: Effektivitet är väl det enda som räddat oss så här långt när spelet inte fungerar i övrigt. Problemet är inte effektivitet, det är att vi inte öht kommer genom mittzon när motståndaren stänger ner. Resultatet blir då att anfallsspelet stannar upp och motståndarna kan enkelt ta pucken och vända spelet. Vi får alltså inte några längre anfall. Vet inte hur många gånger jag sett en Timråforward få pucken i mittzon och verkar närmast chockad att den kom till honom varpå han schabblar bort den. Försvarsspelet som det snackades så mycket om är som ett gäng yra höns som ska försöka göra det vackert och spela sig ur zonen istället för att få bort puckjäveln. Poängskörden tycker jag faktiskt är för hög mot för hur spelet sett ut. Slutspel är bara att glömma om det ser ut så här resterande säsong.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Rico01: Kan Per Svensson driva genom mittzon borde våra namnkunniga forwards också kunna göra det. Skulle gärna se av vi driver eller chippar mer än att slå lättlästa passningar. Tar alldeles för lång tid innan uppspelen kommer och motståndaren väntar bara ut oss. När jag ser hur FBK jobbar så jobbar de samlat och någon av deras snubbar driver på egen hand eller passar ut på en ledig kant. Men det börjar hela tiden med att de har en kille som skapar ytor med snabbhet genom mittzon. Sedan får de såklart det enkelt när vi faller ned så lätt och inte gör tillräckligt för att stoppa dem vid blå.

Anton Wedin har förmågan att driva med puck själv och även Hartmann och Halloran. Wedin lyckades ett par gånger denna match men det var lite väl få gånger och Hartmann har en tendens att fastna i sargen istället för att vika in i mitten som Wedin. Halloran är snabb, men kanske inte lika avig som Wedin när han väl stöter på en försvarare och fastnar även han rätt enkelt.
Låst ämne