1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581631 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2385905

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-10-06
Dubbeld:

Varför tappar anfallarna pucken? Är det för att de är kassa eller för att de inte får hjälp av backarna, ingen back som gör sig spelbar, ingen back som hoppar med i anfallet för att skapa ett numerärt övertag. Är det så att forwards blir för ensamma i offensivzon så de måste försöka göra detta själva och hamnar i svåra situationer och tappar pucken eller måste prova svåra passningar/lösningar?

Jo jag har sett de flesta matcherna och tycker det är tydligt att försvararna drar ner tempot och begränsar offensiven. Det finns många fina omställningsmöjligheter men istället för att gå offensivt spelar man back-back och låter motståndarna få en chans att gruppera sig. Väldigt få vågar dessutom vara med i spelet i anfallszon. Men det är framförallt två saker jag tycker påverkar offensiven 1) möjligheten att snabbt komma ur press och vara kreativ och skapa snabba spelvändningar 2) Deltagandet i spelet i offensivzon, backarna står statiskt på offensivblå utan att vara delaktig i anfallsspelet. En åkning in mot mål eller öppen yta är ju en offensiv aktion som gör att motståndarna måste tänka till eller riskerar att tappa räkningen.

Det jag är osäker på är ifall det är kunnandet eller taktiska direktiv som hindrar detta.

Men faktum är att alla lag jag sett er mot har försvarare som går med i anfallen och är betydligt mer offensiva i tanken, detta hjälper deras anfallsspel trots att de inte kan stoltsera med samma starka namn som er.

Är ju jävligt märkligt att era anfallare gått från stjärnor i SHL, NL, KHL, NHL och landslagsmässiga till att inte duga så att det behövs fler forwards.

Ni har tillräckligt bra namn i Lander, Pettersson, Hanzl, Dalen, Halloran, Wedin, Hartman och ifall dessa inte kommer upp i kapacitet tror jag inte en ny forward t.ex Lodin helt magiskt kommer få dessa att prestera enligt förväntningar.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-10-06
Rytter: frw går inte att hitta under uppspelsfasen och när en back får pucken på offensiv blå så ramlar den snart ner i ett sarghörn där endast motståndaren befinner sig.

Blir det mot förmodan ett skott så blockeras det eller går utanför…
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-10-06
Rytter: Ja och är beredd att hålla med dig om att det behövs in mer spelskickliga backar. För är det nått Nubben inte var så bra på så var det att bygga en modern backsida.
Han har fastnat lite i det gammalmodiga i hur man balanserar ett backbygge. Svensson, Erixon och Strömberg är alldeles för trubbiga med puck. Vi har råd att ha MAX 2 av dem i lagebygget. Men inte 2 av dem i topp 6.
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-10-06
Rytter: Det är inte bara backarna som inte vågar delta i anfallet. Våra forwards är också för sega med i svängarna och det är ofta en kille som checkar, medans resten glider runt kring offensiv blå och undrar vad som händer, om det är vårt att ta sig in i anfallszon och hjälpa till.

För mycket tittapå-hockey helt enkelt.
Låst ämne