1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581635 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2385890

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-10-06
Rytter: Den större delen av vad du skriver går inte ihop då det är just vårt ANFALL som tappar pucken konstant antingen i mittzon eller i anfallszon när dem ska passa en annan anfallare. Åka fram och dumpa puck det går inte.

Känns som om att du inte har kollat ett dugg på våra matcher och bara går utifrån hur vi ser ut på papper.

Nog att vårt försvar ser blekt ut och det är solklart när motståndarna börjar trycka på men att dom på något magiskt sätt börjar sätta puckar på bladen till en annan anfallare med en ny back inne går inte ihop för fem öre.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-10-06
Dubbeld:

Varför tappar anfallarna pucken? Är det för att de är kassa eller för att de inte får hjälp av backarna, ingen back som gör sig spelbar, ingen back som hoppar med i anfallet för att skapa ett numerärt övertag. Är det så att forwards blir för ensamma i offensivzon så de måste försöka göra detta själva och hamnar i svåra situationer och tappar pucken eller måste prova svåra passningar/lösningar?

Jo jag har sett de flesta matcherna och tycker det är tydligt att försvararna drar ner tempot och begränsar offensiven. Det finns många fina omställningsmöjligheter men istället för att gå offensivt spelar man back-back och låter motståndarna få en chans att gruppera sig. Väldigt få vågar dessutom vara med i spelet i anfallszon. Men det är framförallt två saker jag tycker påverkar offensiven 1) möjligheten att snabbt komma ur press och vara kreativ och skapa snabba spelvändningar 2) Deltagandet i spelet i offensivzon, backarna står statiskt på offensivblå utan att vara delaktig i anfallsspelet. En åkning in mot mål eller öppen yta är ju en offensiv aktion som gör att motståndarna måste tänka till eller riskerar att tappa räkningen.

Det jag är osäker på är ifall det är kunnandet eller taktiska direktiv som hindrar detta.

Men faktum är att alla lag jag sett er mot har försvarare som går med i anfallen och är betydligt mer offensiva i tanken, detta hjälper deras anfallsspel trots att de inte kan stoltsera med samma starka namn som er.

Är ju jävligt märkligt att era anfallare gått från stjärnor i SHL, NL, KHL, NHL och landslagsmässiga till att inte duga så att det behövs fler forwards.

Ni har tillräckligt bra namn i Lander, Pettersson, Hanzl, Dalen, Halloran, Wedin, Hartman och ifall dessa inte kommer upp i kapacitet tror jag inte en ny forward t.ex Lodin helt magiskt kommer få dessa att prestera enligt förväntningar.
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-10-06
Dubbeld: Vi har både för långsamma forwards och för långsamma backar. Om det beror på förmåga eller inställning vet jag inte, men det räcker med att kolla hur utspridda vi är och hur många långpass utan rimlig chans att lyckas vi slår. Wedin, Walli, Halloran och LaLeggia är väl de som försöker driva med puck och skapa ytor annars är det antingen chanspuckar som slås på måfå av pressad forward eller så är det 20 meters pass på skridskon så att forward tvingas stanna upp.

Speluppbyggnaden ser värre ut än förra säsongen. Då kunde vi iaf slå pass rätt.
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2022-10-06
Dubbeld: Jag upplever också att det inte är försvaret utan anfallet som är problemet. Känslan är att när våra forwards har pucken så är det minst 1 motståndare i ansiktet på dem hela tiden, så de får kasta bort pucken utan adress.
När motståndarnas anfallare är i vår zoon, så är det öppna landskap.
Låst ämne