1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580608 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2392269

Sv: Apropå nånting...
Kimmo Kapanen är tydlig med hur han ser på situationen.

– Han har inte fått sparken, men jag har pratat mycket med agenten om hur vi ser på framtiden och allt. Det är bara LaLeggia och hans agent som vet vad som kommer hända för honom i framtiden.

Vad har din förklaring varit till att han inte får vara kvar i Timrå IK?

– Det är tre saker som vi hela tiden funderar över. Ekonomin, det sportsliga spelmässigt, och framtiden. Alla de tre bitarna funderar vi över.

Och därför behövde ni göra er av med honom?

– Ja.

Finns det några andra anledningar till att han får lämna? Har det funnits någon konflikt?

– Nej, nej. Absolut inte. Det är ekonomiska anledningar.

Även spelmässigt vill Kapanen se något annat på backsidan.

– Vi behöver vara bättre överallt. LaLeggia är absolut väldigt duktig, framför allt offensivt. Han producerar, men vi behöver kanske också lite andra saker.

– Vi behöver en stabil tvåvägsback och någon som är skicklig och kan spela power play och producera där.

Så det här är inte någon panikåtgärd för ekonomin?

– Nej, nej. Men som jag sagt tidigare så måste någon lämna om vi ska kunna förstärka laget. Vi kan inte bara köpa och köpa, utan jag måste följa vår budget och ta beslut därefter. Ibland kanske det inte är vad fansen vill, men det är Timrå som gäller för mig och jag gör det som är bäst för klubben.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Verkar vara den enda som tycker beslutet att skicka LaLeggia är bra. Sedan sättet man verkar ha gjort det på känns allt annat än bra gjort. Fantastisk offensiv back, där är han topp i ligan. Men defensivt.. Redan en av dom som varit inne på flest mål bakåt. Det håller inte. Har minst en grov miss varje match som leder till en farlig målchans/mål. Helt ärligt bara i offensiv zon som han är bra. Och tror faktiskt det inte bara är ekonomiska skäl som ligger bakom det här beslutet. I år är han inte det där självklara förstavalet som han var förra säsongen, tex när vi jagar kvittering. Istället är det Stenqvist som får speltid sista minuten när vi jagar ett mål, mot Leksand tex
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dubbeld: inte hela sanningen.. vill inte gå in på det
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dubbeld: "Så det här är inte någon panikåtgärd för ekonomin?

– Nej, nej. Men som jag sagt tidigare så måste någon lämna om vi ska kunna förstärka laget. Vi kan inte bara köpa och köpa, utan jag måste följa vår budget och ta beslut därefter. Ibland kanske det inte är vad fansen vill, men det är Timrå som gäller för mig och jag gör det som är bäst för klubben."

Det låter bra. De vill stärka laget och en tvåvägsback kommer att komma framöver. Jag tror på detta och att Timrå bli starkare
Kommentera