1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2421415

Sv: Apropå nånting...
Funderar såklart alldeles för mycket på Timrås backproblem. Har suttit och försökt leta kopplingar som Kapanen kanske har till olika spelare i AHL och Liiga.
Avhängda lag i Liiga brukar ju mot betalning släppa spelare vars kontrakt ändå går ut, men det brukar ju endast hända veckorna/dagarna innan transferdeadline. Liiga verkar också ganska jämn, endast Saipa ser ut att kunna bli avhängda i närtid. Men Kapanen kanske kan hitta en ny Lyytinen i något lag där.
I AHL så finns ju olika finska backar som inte verkar få chansen i NHL, Juolevi är såklart ett drömnamn. Han tillhör ju Anaheim som förmodligen är NHL:s sämsta lag, med en svag backsida med flera backar i samma ålder som honom som de verkar hålla högre. Problemet är att Juolevi har en helt ok lön därborta och att om han öppnar upp för europa så lär han ha ett helt gäng Shl-lag efter sig, kanske kan Kapanen ha en fördel som känner honom. Det finns såklart fler finska AHL-backar som är av intresse, t.ex. Oskari Laaksonen som är i lite samma läge Juolevi men han har endast varit i en organisation, vilket gör att han säkert vill testa att ta plats någon annanstans först.
Skellefteå lånar in Asplund från Almtuna, smart enligt mig, kanske skulle Timrå kunna göra något liknande, men kommer inte på någon på rak arm som skulle kunna funka.
Westerlund skulle jag inte ha något emot på ett korttidslån, vilket inte verkade omöjligt om man läste intervjun med nubben. Men jag vill nog se ett bättre nyförvärv än honom, dock så pratar ju alla om hur död marknaden är så Westerlund kanske är det bästa vi kan få tag i, vad vet jag...
Andra Shl-lag med backar som de vill bli av med, så är det bara Tony Sund i Rögle som jag hört att laget kanske vill bli av med (inte många vågar göra sig av med spelare när marknaden är död). Tony Sund är visst helt under isen i Rögle i år, iallafall om man kollar vad fansen säger, har dock spelat VM för Finland så sent som 2021, så kanske kan få en nytändning hos oss? Han är dock -14 och näst sämsta back i Rögle är -4, nog för att +/- är som det är, men stor skillnad iallafall.

Vi måste få in en back, helst igår. Jag tror Kapanen har suttit och hoppats på att ingen back ska bli skadad och på hoppats på att Juolevi ska ledsna på att inte få chansen därborta. Nu när vi fått en backskada så kanske han måste tänka om. Nu när Eronen kom med i landslaget också så blev det ännu jobbigare, kanske hade vi kunnat köra några matcher med Edfeldt på 6 backar, men Edfeldt på 5 backar mot Rögle, det känns inte bra.

Så vad vill jag ha sagt?
Jag har kollat AHL, där finns det backar, men kan de komma till Timrå? Tveksamt.
Liiga är för tidigt, om Kapanen inte hittar någon som kört fast Ala Lyytinen.
Allsvenskan hittar inte jag någon iallafall.
SHL, marknaden jobbig, Westerlund på korttid för att ge kapanen mer tid? Rögle vill bli av med Sund?

Nu Slår vi Brynäs!
/Werty
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
werty: Jag är ju lite förtjust i Jansson i Västerås. Dom lär väl dock inte vilja låna ut honom då dom kämpar för en playoff-plats. Kanske kan vara något för nästa säsong, utgående kontrakt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
werty: Kan vi inte låta våra juniorer få chansen att visa upp sig mot Rögle? Skellefteå brukar ju göra det var och varannan match, så varför kan vi t.ex inte låta Melander och Edfeldt bilda ett backpar t.ex? Då har vi 6 backar. Vi har råd att tappa några poäng och får samtidigt se vad backarna går för i skarpt läge. Kan ju vara världens chans att spela utan press och överraska med ett B-lag(nåja vi har ju de flesta friska)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
werty: att Kapanen skulle hitta ÄNNU en Lyytinen är lite för bra för att vara sant men nog borde vi väl ha något kvar i plånboken att lägga på en dyr back?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
werty: Snyggt jobbat! VIK fancentral?
Kommentera