1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582205 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2432547

Sv: Växjö Lakers - Timrå IK 2022-12-28
Jisses vad snabbt det går för vissa att ändra sig. För två dygn sedan var Kapanen geniförklarad och finnarna var det bästa sedan skivat bröd. Idag är det "alla finnar ut!" och domedagsstämning. Själv tycker jag trots förlusten att det ser bättre ut, om än inte som det gjorde i november. Bara att bryta ihop och komma igen. Jag lastar domarna för förlusten mest, utan 3 mot 5 i början av 3e hade det kunnat gå annorlunda. Nu blev det istället kollektiv kollaps. Men spelet 5-5 tyckte jag höll bra mot ett topplag i SHL.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö Lakers - Timrå IK 2022-12-28
Rico01: Exakt. Vet inte om det glömts bort, men oavsett hur mycket plast som genomsyrar allt denna förening står för så möter vi ett av de 2 lag som dragit ifrån lite i kampen om seriesegern. Vi utmanar rejält och om inte domarna bestämt sig för att hjälpa returplasten efter vårt andra PP-mål vette fan om de hade lyckats.

Men när de får sitt totalt overkliga 5 mot 3 så går ju luften ur rejält, och väldigt många underpresterar. Vissa direkt dåliga. Med det sagt så är dessa spelare inte alltid dåliga, då hade vi inte haft fler vinster än förluster i år. Oavsett, tråkigt att det blir någon kollektiv jävla neandertalarnivå på flera.

DOCK ska Ante kliva fram såna här gånger. Mig veterligt tog han inte heller någon timeout i lägen där vi slarvar i positionerna och motståndarna skulle kunna biljardköa pucken från blålinjen och den går ändå in mot vare sig Brynäs, Leksand eller Rögle. Om än försent. Fattar inte varför han hatar TO.

Jag var mer orolig efter torsken mot Rögle. Bägge matcherna mot Leksand var vi bra, om inte bättre än motståndaren. Brynäs spelade bra mot oss men hade väldigt fördelaktig utdelning. Mot Rögle var vi i stort sett aldrig med.

Nej detta kommer vi säkert studsa tillbaka från med råge redan på fredag, men visst fan hade det känts skönt att åtminstone en gång denna säsong slå Qatarsjö.
Låst ämne

Sv: Växjö Lakers - Timrå IK 2022-12-28
Rico01: Klar förbättring mot tidigare. Och stora delar av matchen är det hyfsat jämt skägg, i 5 mot 5. Det är början av första och sedan den totala kollapsen i tredje som Växjö är bättre.

Är väl kanske något oschysst att bara gnälla på backarna. Lander tyckte ju att forwards också gjorde det riktigt uselt också. Och så är det väl. Kollektiv kollaps helt enkelt.

Extremt surt när vår första kedja faktiskt spelade bra och pp levererade i första halvan av matchen. Inte ens då studsar det tätt. Varken med puckstudsar, beslut och domarna.
Låst ämne

Sv: Växjö Lakers - Timrå IK 2022-12-28
Rico01: Tycker ändå att Lyytinen in och LaLeggia ut var ett genidrag, men att ta in Pääjärvi för de pengarna har jag ställt mig tveksam till ända från början.

Kapanen skulle ha hållt i pengarna där och satsat på en riktigt bra back in utöver Lyytinen istället.
LaLeggia var för dålig i egen zon trots allt, men offenaiven var ju riktigt bra och den dimensionen har vi tappat tyvärr.

Kollar man på flera andra lag så har de ju backar som har bra offensiv men en helt annan defensiv än LaLeggia på det.

Kollar man på alla lag i topp 10 så har vi nog ingen topp 1 back i närheten ärligt talat.
Låst ämne

Sv: Växjö Lakers - Timrå IK 2022-12-28
Rico01: Äsch Rindell får en fripass för det är hans andra match.


Svensson däremot..
Låst ämne