1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2439077

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2023-01-05
Olle: Får vi in två toppbackar tycker jag det ser bra ut.

Erixon - NY (toppback)
Lyytinen - NY(toppback)
Strömberg - Rindell
Svensson - Edfeldt

Erixon och Lyytinen är dom enda som i nuläget som går in på två backpar. Rindell har väl potential, kan bli bra med en defensiv kugge i Strömberg/Svensson.

Vet att många gillar Eronen, hade inte varit emot en förlängning EGENTLIGEN, men han går inte in på två backpar och bakom där ser det ganska tjockt ut. Ska väl vara om vi vill ha en bred backsida där konkurrensen är stor. Spännande att se hur Kapanen ser på saken.

Bland forwards finns det lite mer platser att förändra på. Vår forwarssida idag känns lite överskattad sett till snacket som gick inför säsongen. En av seriens vassaste forwardssida sa dom flesta. Inte riktigt så har det väl varit, Botten 6 är extremt trubbig. Men som tur är har det räckt med en storspelande JJ, tight defensiv och en effektiv 1a kedja. 2a kedjan har varit bra till och från också ska tilläggas. Såg att vi skapar minst chanser i hela ligan.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2023-01-05
kattan: Kluven om Erixon. Han käkar väldigt många minuter, spelar enkelt och smart. Däremot är han otroligt långsam på skridskorna, tycker också han har en tendens att ta väl många utvisningar och oftast beror det på att han inte hänger med i tempot men återigen så spelar han ju väldigt mycket också. Nu kanske inte han lyfter den tyngsta lönen heller så han är ok. Rindell har spelat upp sig något dom senaste matcherna men tycker det känns märkligt med 2 år på kontraktet där. Som du säger, två riktiga bomber i form av backvärvningar behöver vi.

Eronen VS Stenqvist, där lutar jag åt Eronen. Han är den enda backen i Timrå som konsekvent får puckar på kassen. Svensson och Stenqvist skjuter en del men nästan alltid i fel läge. Ren spekulation men känns inte som att Edfeldt är beredd att ta klivet. Svenssons ålder börjar ta ut sin rätt, tveksamt om han spelar kontraktstiden ut. Lyytinen är en no brainer.

Lyytinen - NY
Erixon - NY
Strömberg - Eronen
Rindell - Svensson

Edfeldt/Melander
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2023-01-05
kattan: skippa Erixon och behåll Eronen
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2023-01-05
kattan: Vet att det ligger en övergiven hoppbacke efter E14. Den kanske Kapanen kan ta sikte på. Sedan går det säkert att kolla med Modo om dom använder sin hoppbacke.
Låst ämne