1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2446576

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-01-14
Labban: Men har du tyckt det hela säsongen? Det är just den här massiva kritiken just nu som jag inte förstår. Det låter väldigt mycket som att det varit dåligt hela säsongen. Säger inte att de inte är så, bara mer att jag inte alls upplevt det så.

Jag håller med om att det sett katastrof ut de två senaste matcherna, men defensiven har också lidit en del av vårt otroligt taffliga inspel i offensiv zon, där vi satt oss i omställningslägen gång på gång då vi inte får till någon som helst offensiv forcering.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-01-14
empa11: Jo jag har sett alla matcher och visst vissa matcher håller korthuset och då spelar vi tajt och klarar av det. Ibland har det sett stabilt ut, men man har ju även levt lite på marginalen där alla backar måste gå 110% varje match för att det ska funka.. Man ser ju på underliggande statistiken att vi inte klarar av att föra spelet många matcher och det beror som jag ser det till stora delar på att vi har dåliga uppspel, men även dålig forecheck.

Många av våra backar har som defaultläge att slå långpass och allt som oftast blir det bara skit av det. Kolla på andra lag, de har snabba backar som vågar driva lite med puck för att få till förflyttningar hos motståndarna, och forwards som kan stoppa på blå för att skapa yta. Vi har bara Lyytinen som gör det, Eronen och Stenqvist klarar inte riktigt av att föra upp pucken utan att ställa till det för sig själv.

Sen är givetvis inte allt backarnas fel. Offensivt har vi stora brister också och hemjobbet hos många forwards på sistone har varit horribelt. Det jag är mest förbannad över offensivt är att spelare som EP och Dahlén ser ut att typ glida runt lite skönt var och varannan match, var är kampen? Wedin är en spelare som kämpar varje byte, tyvärr borta nu. Sen måste man få ordning på kedjorna Hanzl ser helt bortkommen ut och vet inte vad han ska göra med pucken, där skulle det behövas mer kontinuitet. Hartmann hoppas många på, men ser ingen förbättring där han har inte det där lilla extra just nu som krävs på denna nivå. MPS känns ljummen som fan också. Har inga riktiga svar på vad man ska göra, men man måste nog premiera kamp och sätta de som visar något i första ledet. Det går inte rulla på med halvdana insatser från forwards match efter match.
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-01-14
empa11: Defensivt tror jag absolut vi får slita hårt av Diddes och Lyytinens frånvaro. Men återigen faller det tillbaks på det skeva lagbygget. Så öånga andra lag som fått gott kort om bärande spelare men då har andra klivit fram. Rögle hade det ju extremt tungt och saknade ju flera viktiga kuggar senast när de körde över oss.

Kapanen har en del arbete att göra som sagt för att få laget att klara av lite skador på ett bättre sätt nästa säsong.
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-01-14
Nu är det fan bara 6 poäng till att missa slutspel, helt galet
Låst ämne