1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581150 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2446590

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-01-14
empa11: Jo jag har sett alla matcher och visst vissa matcher håller korthuset och då spelar vi tajt och klarar av det. Ibland har det sett stabilt ut, men man har ju även levt lite på marginalen där alla backar måste gå 110% varje match för att det ska funka.. Man ser ju på underliggande statistiken att vi inte klarar av att föra spelet många matcher och det beror som jag ser det till stora delar på att vi har dåliga uppspel, men även dålig forecheck.

Många av våra backar har som defaultläge att slå långpass och allt som oftast blir det bara skit av det. Kolla på andra lag, de har snabba backar som vågar driva lite med puck för att få till förflyttningar hos motståndarna, och forwards som kan stoppa på blå för att skapa yta. Vi har bara Lyytinen som gör det, Eronen och Stenqvist klarar inte riktigt av att föra upp pucken utan att ställa till det för sig själv.

Sen är givetvis inte allt backarnas fel. Offensivt har vi stora brister också och hemjobbet hos många forwards på sistone har varit horribelt. Det jag är mest förbannad över offensivt är att spelare som EP och Dahlén ser ut att typ glida runt lite skönt var och varannan match, var är kampen? Wedin är en spelare som kämpar varje byte, tyvärr borta nu. Sen måste man få ordning på kedjorna Hanzl ser helt bortkommen ut och vet inte vad han ska göra med pucken, där skulle det behövas mer kontinuitet. Hartmann hoppas många på, men ser ingen förbättring där han har inte det där lilla extra just nu som krävs på denna nivå. MPS känns ljummen som fan också. Har inga riktiga svar på vad man ska göra, men man måste nog premiera kamp och sätta de som visar något i första ledet. Det går inte rulla på med halvdana insatser från forwards match efter match.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-01-14
Labban: klok analys, sen tänker jag att idag är det en stor mental kollektiv kollaps typ, i Färjestadsmatchen fick vi med oss några mål, och då såg man en helt annan glöd, fram till Claesson visade vem som bestämde. Idag och mot Rögle var det precis tvärtom.

Det jag menar är att, med en tunn trupp på backsidan, särskilt nu, och när vi inte får nåt med oss i offensiven, då är det otroligt lätt att tappa "det" . Så fort det ramlar in en el två puckar i baken krymper självförtroendet. Det känns väldigt skört när vi spelar, minsta motgång blir ett berg.

Jag tyckte ändå att taktiken idag var riktig i första perioden, att spela tätt och hoppas på kontringar.
Men sen ramlade ett par puckar in, och Skellefteå fick medvind. Då var det kört.

Tror denna formsvacka är en kombination av frustrerade, trötta och modlösa spelare, det behövs pepp av en mental coach el dylikt, och lite medgång, samt att sätta ihop 1a femman igen, för EPs skull, för så mjuk och fantasilös i sitt spel som han är nu, det hoppas jag verkligen inte är hans rätta jag.
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-01-14
Labban: Ja på tal om hemjobb. Inte bara Dahlén som gör dåliga hemjobb men finns ändå klipp så lägger upp.
Har man inte mer offervilja än så här så förstår man att vi kommer torska stort även framöver.
Målskillnaden är helt bortblåst med nu.
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-01-14
Vi har alltså 13 matcher kvar mot lag som vi har slagit denna säsong. Utöver dessa så har vi 2 matcher mot Brynäs. Som vi ska slå. Resterande 3 är mot SAIK, FBK och Växjö.

Det är oerhört lätt att vara pessimist just nu, men jag vill inte skita ner våran klubb ännu. Av 18 matcher kvar, så har vi all världens chans att cementera en position som topp 6. Vi SKA vinna mot Växjö, FBK och SAIK de sista matcherna. Vi ska vinna över trubbiga Brynäs och vi ska kunna vinna 9 av de resterande matcher utan problem.
Låst ämne