1150x200-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

563120 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2446805

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-01-14
empa11: Ja är underliggande statistik så bra i dom här matcherna vi förlorat då? Nånstans handlar det om att göra fler mål än vad man släpper in. Det är inte bara mot Skellefteå och Rögle som vi förlorar med handbollssiffror dom senaste 12 matcherna.

I 5/10 matcher släpper vi in 4 eller fler mål. I 4 av dessa matcher spelar Lyytinen. Säger inte att det är hans fel att vi har förlorat dessa matcher och jag tror definitivt det blir bättre när vi får tillbaka skadade backar men jag tror trenden är negativ av fler anledningar än bara tunn backsida. Det ska sägas att även Wedin spelar i dessa 5 klara förlustmatcher så kedjorna är intakta.

Min personliga teori är att våra hemvändare är bra poänggörare men dom är för dåliga för att skapa längre tryck i anfallszon, då spelar vi så klart mer i egen zon och då orkar inte vår tunna backsida att hålla skärpan uppe i 60 minuter. Vi har en backsida som kan hålla undan i matcher där vi har ett tydligt spelövertag men så fort vi spelar mot topp 4 i tabellen så faller korthuset. Lägg till när vi spelar mot sämre motstånd och hemvändarna har en dålig dag, då har även våra bästa backar svårt att spela 0-0 även mot sämre motstånd.

I slutänden tycker jag det faller tillbaka på ante. Med materialet på forwardssidan tycker jag att han borde kunna få till minst en kedja som är tillräckligt bra för att dominera sina byten. Det tycker jag han har misslyckats med. Jag blev glad när han särade på Dahlén och EP för jag trodde dom skulle kunna hitta en bättre kemi med andra spelare men uppenbarligen inte. Vi har gått från att vända matcher i underläge och inte sällan plocka alla tre poäng till att vara hopplöst chanslösa innan halva matchen är spelad och det liknar mer fjolåret än något annat.

Insatsen mot Färjestad hemma tas upp som exempel på att vi visst kan föra en match mot bra motstånd och i den matchen blir vi visst rånade av domaren men man glömmer också bort att vi hade chans att stänga den matchen i PP, på straff och på frilägen. Sen tas några dumma utvisningar och jag är säker på att även andra domare hade skickat ut Svensson på matchstraff och det håller inte mot FBK.
+4
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-01-14
Olle: Jag vet inte, hur är siffrorna? Just nu går jag mest på det jag ser med ögonen i kombo med den mer övergripande matchstatistiken som skott, anfallstid och räddningsprocent. Den har ofta sett bra ut. Och Luleå, Färjestad, Leksand, Växjö är på stora hela bra spelade matcher. Någon lite tuff period i varje match som de får utdelning på. Jag tror inte man vinner en majoritet av matcherna hittills på att det är något fundamentalt fel i laget.
Senaste 2 matcherna har den tendensen, men 2 matcher är för lite för att utröna en trend för mig. Även om känslan efter dem är allt annat än bra.

Vi har egentligen mer eller mindre samma lag nu som när vi vann 5 raka, varav 4 var borta. Wedin kommer ju inte tillbaka, men utöver det. När vi får tillbaka backar kommer jag skaffa mig en bättre bild av vad dessa två matcher var. Att vi är skadekänsliga råder det inga tvivel om.

Märkligt det där, hur hyllad Ante var efter 20 matcher. Nu är han otroligt ifrågasatt. Det går snabbt i hockey.
+3
Låst ämne